KAKVE REČI Novak opasno nahvalio Mesija, Argentinac ovo mora da čuje
Tanjug/Ap

Đoković je u nedelju uživo ispratio finale Mundijala u Dohi, koje je dobila selekcija Argentine posle boljeg izvođenja penala. 

- Imao sam veliku sreću što sam bio tamo. Za mnoge je to najbolje finale Svetskog prvenstva u istoriji. Kakvo izvanredno finale, način na koji je Argentina osvojila, a potom njihov doček u domovini. Svi smo videli kako su dočekani u Argentini, a posebno Mesi. Bilo je spektakularno, iskreno, toliko sam uživao. Kao ljubitelj sporta i fudbala, naravno da se divim Mesiju i mnogo ga poštujem - rekao je Đoković, koji se trenutno nalazi u Dubaiju gde igra na egzibicionom turniru Svetske teniske lige.

MOŽE LI ĐOKOVIĆ DO TITULE? Nadala pitali za Novaka i Australiju, evo kako je odgovorio

Britanski list podseća da su Mesi i Đoković rođeni iste godine i obojica se "bore" da budu najbolji u istoriji u svojim sportovima.

- Mesi je skroman, momak na zemlji koji se ne zanosi uspehom. Ono što je postigao svih ovih godina je primer za svu decu, koja mu se dive i žele da budu kao on - naveo je srpski teniser.

NAVIJAČI LJUTI NA NOVAKA Koga bre, on zaje*va? Ne može da igra, a pleše?

Đoković je priznao da bi voleo da ima istu ulogu kao Mesi.

- Želim da verujem da se ljudi, posebno deca i mladi, identifikuju sa mnom. Trudim se da to uvek imam kao savest u svemu što radim, gde god da odem, šta god da kažem. Mi kao sportisti imamo veliku privilegiju da imamo platformu i da imamo glas. Ovaj sport prate milijarde ljudi širom sveta. Sport govori univerzalnim jezikom, sudara se sa svim granicama. Nadam se da će mnoga deca zgrabiti teniski reket kada vide mene ili druge tenisere - zaključio je Đoković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading