NIJE TU MITROVIĆ, ALI JESTE ŠEKULARAC Istorijski trenutak za unuka fudbalske legende u Fulamu
Printscreen

Kristijan Šekularac je prvi put dobio šansu da se nađe u protokolu neke seniorske fudbalske utakmice i to kakve. 

Kristijan je letos u Fulam stigao iz Juventusa, a sada će konačno dobiti priliku da debituje. 

Zanimljivo je da se Kristijan odlučio da uzme švajcarsko državljanstvo ispred našeg, a mogao je da bira i da nastupa za Makedoniju. Međutim, kako je nastupao za ekipu Serveta i igrao za omladinsku selekciju Švajcarske, odlučio se za ovu zemlju. Naravno, to je što se tiče mlađih selekcija što znači da još uvek može da pored Švajcarske odabere nacionalni tim Severne Makedonije ili Srbije.

Dragoslav Šekularac ostao je upamćen kao jedan od najboljih fudbalera koje je naša zemlja videla, a pred njegovim unukom je tek vreme dokazivanja. 

Tu priliku će Kristijan Šekularac (18) imati u dresu Fulama, za koji će nastupati rame uz rame sa reprezentativnim napadačem Srbije Aleksandrom Mitrovićem. 

NISAM ŽELEO DA SE OVO DESI Petrić (ne)raspoložen posle pobede Partizana

Potomak slavom fudbalera Crvene zvede se tako vratio u London, grad u kojem je rođen, a iz kojeg se kasnije sa porodicom preselio u Švajcarsku. Kristijan igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a u redove Kotidžersa dolazi iz mladog tima Juventusa za koji je nastupao dve godine.

- Juventusu i svim mojim saigračima želim najveću sreću i uspeh. Međutim, snažno sam osećao da predstoji novi izazov u mojoj mladoj karijeri i povratak u moje rodno mesto, London, i pridruživanje Fulamu, klubu koji sam oduvek voleo i koji sam pratio, čini me veoma srećnim. Na kraju, ali ne i najmanje važno, želeo bih da se zahvalim svojoj porodici što je uvek bila tu za mene, kao i Federiku Masaiju u bazi CAA za njegovu dragocenu pomoć i njegovo prijateljstvo – oprostio se Šekularac od Bjankonera, a zatim se okrenuo budućem klubu: 

- Drago mi je što sam se pridružio Fulamu i što ću biti deo ovog velikog kluba. Želim da se zahvalim na ukazanom poverenju i jedva čekam da počnem sa ovim uzbudljivim novim izazovom. Takođe, zahvaljujem se Juventusu za poslednje dve ipo godine, kao i na njihovim naporima da me zadrže u klubu još mnogo godina. To što sam bio deo jednog od najboljih klubova na svetu naučilo me je mnogo u svakom pogledu - napisao je mladi Šekularac.

Zadovoljstvo su iskazali i iz Fulama, a poruku dobrodošlice igraču srpskog porekla poželeo je direktor Fulamove akademije Majk Kejv:

-Oduševljen sam što je Kristian prešao kod nas. On je tehnički izvanredan fudbaler i doneće nam i veliko iskustvo iz Juventusa. Bez sumnje će biti kljućan igrač u U21 selekciji koja se vraća u Prvu diviziju- rekao je Kejv.

Kristian je rođen 7. decembra 2003. godine, unuk je rođenog brata Dragoslava Šekularca, Mirka. Do sada je igrao za sve mlađe selekcije Švajcarske, a u budućnosti ima pravo da kao senior nastupi za zemlje svog porekla Srbiju i Severnu Makedoniju. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading