KAKVA SENZACIJA Brentford šokirao Siti u devetom minutu nadoknade za veliki trijumf protiv "građana"
EPA-EFE/TIM KEETON

Da u Premijer ligi niti jedna pobeda nije unapred upisana, pokazao je i duel Mančester sitija i Brentforda. Građani jesu bili izraziti favoriti, ali su na kraju poraženi – 2:1, na taj način dali su šansu Arsenalu da se dodatno odlepi na vrhu tabele.  

Gosti su poveli preko sjajnog Tonija u 16. minutu, iskoristio je napadač Brentforda asistenciju Mija i izuzetno preciznim udarcem glavom savladao Edersona. Zanimljivo je bilo 12 minuta kasnije, kad je VAR pokazao da ipak nema jedanaesterca za Siti. 

Ipak, činilo se da će Građani u ovom susretu preokrenuti. Posebno zbog činjenice da su do izjednačenja došli u 45+1. minutu, u smiraj prvog poluvremena, u najgorem mogućem trenutku po rivala. Dobio je u toj akciji Fil Foden nešto više prostora, pa je snažnim udarcem iskosa sa leve strane sa 16 metara doneo izjednačenje. 

ŽELIMO DA IM SE REVANŠIRAMO Milojević pred Surdulicu: Bićemo maksimalno oprezni

U drugom poluvremenu Siti je bio dominantan, a Brentford se uglavnom branio. Doduše, gosti su preko Tonija imali sjajnu priliku u 67. minutu, ali je Građane tada spasao fantastični Ederson. Taj promašaj je umalo šest minuta kasnije kaznio Rodri, ali se iskaoa na drugoj strani čuvar mreže gostujućeg tima Raja. 

Kako se meč bližio kraju, tako se i pojačavao pritisak Sitija. Ali, šanse nisu koristili Kanselo u 77, De Brujne u 83. minutu. Usledila je i nadoknada od deset minuta na radost domaćih navijača, ali je u 90+1. minutu fantastičnu priliku imao Toni, no još jednom ga je nadmudrio Ederson.

U sedmom minutu nadoknade probao je Foden, ali ga je u toj situaciji Toni izblokirao. Posle kornera za Siti usledila je magična kontra Brentforda i rutinska završnica Tonija u 90+8. minutu za senzacionalni trijumf. Mogao je Toni i do het-trika u 100. minutu, ali je loptu u toj situaciji sa gol-linije izbacio de Brujne. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading