DIRLJIVE SCENE U BARSI Pikea savladale emocije: Ovde sam rođen, ovde ću i umreti (VIDEO)
EPA-EFE/TONI ALBIR

Španski fudbaler Đerar Pike prethodno večeri je stavio tačku na karijeru.

Iznenadila je sportsku javnost vest kako je 35-godišnji defanzivac Barselone rešio da okači kopačke o klin. Nikome na "Nou Kampu" nije bilo svejedno posle utakmice sa Almerijom, a najteže je bilo Pikeu, koga su emocije slomile.

– Ponekad u životu, želeti znači pustiti. Toliko je ljubavi između Barse i mene da je prosto bilo vreme da joj dam malo prostora, vazduha, a ubeđen sam da ću u budućnosti ponovo biti ovde – rekao je Pike, koij se tokom svog izlaganja rasplakao, kao i mnogi na tribinama.

– Ovo nije oproštaj. Već sam odlazio kada sam imao 17. godina. Istog dana kada sam se rodio deda me je učinio članom Barselone. Ovde sam rođen, ovde ću i umreti – nastavio je Španac, a onda se sa tribina čulo “predsednik, presednik”. Jasno je šta bi voleli navijači, da jednoga dana Pike sedne u fotelju prvog čoveka Barse, što i nije nemoguće, pogotovo zbog činjenice da je sada već bivši štoper veoma angažovan u biznis svetu.

– Bilo je mnogo godina i mnogo utakmica. Na kraju ono što vam ostaje su iskustva i prijateljstva. Nisam razmišljao o povlačenju. Uvek mislite o onoj novoj, sledećoj sezoni, ali su se stvari izdešavale na određeni način i morao sam da presečem. Poslednjih šest meseci su bili jako teški za mene. Danas sam doživeo veliko rasterećenje – zaključio je Pike.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading