TURCI NAM OPASNO PRETE Nacionalni koeficijent: Srbija pada, Partizan jedina nada
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Loše vesti za fudbalsku Srbiju nakon poslednjeg kola grupne faze u UEFA takmičenjima! 

Crvena zvezda je ubedljivim porazom u Monaku propustila priliku da stigne do evropskog proleća, a Partizan je remijem sa Slovackom i prolazom u nokaut fazu Konferencijske lige doneo "samo" pola boda nacionalnom koeficijentu.

Situacija je zbog toga postala dramatična, a mi možemo polako da počnemo sa opraštanjem od 11. mesta na UEFA listi.

OVO ĆE IZNENADITI MNOGE Da li znate za koga je navijao Josip Broz Tito? I danas vlada velika zabluda

Iako nije tako delovalo na početku sezone, tu poziciju preoteće nam Turci! I prethodne noći njihov timovi bili su izuzetno raspoloženi u evropskim takmičenjima. Trabzon, Fenerbahče i Basakšehir ostvarili su pobede, Sivas je remizirao, a sva četiri kluba nastavljaju evropsku avanturu i narednog proleća. Tada će nam i oteti poziciju, osim ako se ne desi čudo.

Deluje potpuno neverovatno da beogradski crno-beli mogu da odbrane 0.775 bodova nacionalnog koeficijenta u borbi sa četiri turska tima koji kidišu na 11. poziciju UEFA plasmana.

Sa ove tačke gledišta deluje da je Srbiji najbitnije da sačuva mesto među 15 najboljih država na kontinentu. Po reformi koju će UEFA sprovesti u narednim godinama to će Superligi Srbije garantovati dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i jedan tim koji će igrati kvalifikacije za Ligu Evrope.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading