BRUTALNI "KRALJEVI" Real sa bele tačke do istorije Lige šampiona
AP Photo/Manu Fernandez

Tim iz španske prestonice je tako osigurao prvo mesto ispred nemačkog Lajpciga.

Pored toga što su ubedljivo pobedili, igrači aktuelnog šampiona su oborili i svojevrsan rekord kontinentalnog takmičenja. Već posle 20 minuta i 47 minuta igre na semaforu je bilo 2:0 za Madriđanje. 

Golove su postigli Luka Modrić i Rodrigo, obojica sa "bele tačke". To je ujedno i najkraće vreme koje je bilo potrebno nekoj ekipi u istoriji Lige šampiona da postigne dva gola iz jedanaesterca.

Da stvar bude gora za škotskog predstavnika i sami su imali penal u 35. minutu, ali je neprcizan bio hrvatski desni bek Josip Juranović. Za to su kažnjeni "petardom", a golove su do kraja postizali Marko Asensio, Vinisijus žunior i Federiko Valverde. Inače, Urugvajac je na poslednjih 19 mečeva bio direktno umešan u 13 golova Reala, a pre toga mu je za taj učinak bilo potrebno 147 utakmica.

SASTAV ZVEZDE PROTIV MONAKA Crveno-beli će na Kneževinu udariti sa krila

Do kraja je Žota uspeo da postigne prelep, ali utešni gol za Seltik kojim je postavio konačan rezultat ovog susreta. Šampion Škotske je osvojio dva boda u grupi, dok Rendžers nije uspeo niti jedan i to je zbirno najgori učinak klubova iz jedne zemlje u slučajevima kada ih je igralo minimum dva u grupnoj fazi. 

U drugom meču ove grupe, Lajpcig je na gostovanju u Varšavi ubedljivo slavio protiv Šahtjora rezultatom 0:4.

Pokušala je ekipa Marka Rozea da obezbedi trijumf i čega kiks Reala koji je bio daleko od realnog. Pored toga, pobeda je bila imperativ i zbog toga što su u Nemačkoj doživeli pravu blamažu u prvom meču sa Šahtjorom i poraz rezultatom 4:1.

Da ponovo ne bude tako potrudio se Kristofer Nkunku koji je iskoristio "otpadak" nakon šuta Tima Vernera i doneo svom timu prednost već u 10. minutu igre.

To je bilo sve što smo videli u prvih 45 minuta, ali su zato igrači Lajpciga u nešto više 20 minuta po nastavku rešili meč golovima Andrea Silve, Dominika Sobolsaja i Danija Olma samo nekoliko sekundi po ulaska u igru nekadašnjeg igrača Dinama iz Zagreba.

Na kraju je Real završio na vrhu grupe sa 13 bodova, jednim više od Lajpciga koji im je naneo jedini poraz u grupnoj fazi.

U Ligu Evrope će Šahtjor, dok je na začelju ostao Seltik koji je ostao bez pobede i uz Rendžers na ne baš najbolji način predstavio škotski fudbal.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading