Đerdan Šaćiri
Foto: EPA/EPA

Srbija je još jača nego pre četiri godine i neće nam biti lako na Svetskom prvenstvu u Kataru, poručuje reprezentativac Švajcarske Đerdan Šaćiri (31). 

Žreb je spojio Srbiju i Švajcarsku u grupi, baš kao i 2018. na Mundijalu u Rusiji. Ponovo je tu i Brazil, dok je iz četvrtog šešira ovog puta izvučen Kamerun. Šaćiriju, kako je otkrio švajcarskim medijima, ovakav žreb uopšte nije po volji, jer se, pre svega, plaši "orlova".

Momak rođen u Gnjilanu svestan je da su srpski fudbaleri pod vođstvom selektora Dragana Stojkovića Piksija jači nego pre i da će njegovom timu biti teško da prođe grupu.

- Švajcarska ima dobar tim. Sjajan miks mladih i iskusnih igrača. Međutim, imamo tešku grupu. Svi znaju da je Srbije jača nego na Mundijalu u Rusiji pre četiri godine, kada smo ih pobedili. Isto kao i Brazil. Neće biti lako iako i mi imamo kvaliteta. Naš cilj je da nadmašimo same sebe. Možemo biti najprijatnije iznenađenje Mundijala, ali prvo treba proći veoma tešku grupu - rekao je Šaćiri. 

RASTU TENZIJE PRED KATAR Provocirao je Srbiju na prethodnom Mundijalu, a sada je poslao brutalnu poruku

EPA

 

"VEČITI" NA TERENU Zvezda gostuje Kolubari, Partizan dočekuje niški Radnički

Fudbaler Čikago fajera bio je strelac pobedonosnog gola za Švajcarsku protiv Srbije (2:1) u Kalinjingradu 2018. godine. Bio je to poraz koji je maltene izbacio "orlove" sa turnira, a posle tog meča usledili su totalni raskol i svađe u našoj reprezentaciji.

Da scenario po naš tim bude najgori mogući, pobrinula su se dvojica švajcarskih reprezentativaca rođena na Kosovu i Metohiji. Granit Džaka iz Podujeva bio je strelac izjednačujućeg gola, a Šaćiri pobedničkog u 90. minutu. Obojica su prilikom proslave gola provocirala srpske fudbalere i navijače pokazivanjem "dvoglavog orla", simbola "velike Albanije". Šaćiri je taj meč odigrao u kopačkama na kojima su bile zastave Švajcarske i lažne države Kosovo. 

RASTU TENZIJE PRED KATAR Provocirao je Srbiju na prethodnom Mundijalu, a sada je poslao brutalnu poruku

EPA/ ALESSANDRO DELLA VALLE

 

Šaćiri i Džaka su se nekoliko nedelja kasnije izvinili zbog incidenta, jer su verovatno bili naterani od strane Fudbalskog saveza Švajcarske.

Zanimljivo je i što su odmah posle žreba grupa za Mundijal u Kataru od čelnika Saveza dobili indirektnu pretnju da ni slučajno ne sme da im se ponovi skandal iz Rusije. 

Direktor reprezentacije Pjerluiđi Tami naglasio je da u Kataru ne sme biti političkih i verskih poruka.


- Tako nešto ponovo da se uradi... Bilo bi glupo, neće se ponoviti. Izvinjavam se ako su se pojedini uvredili dok su gledali meč Srbije i Švajcarske 2018. u Kalinjingradu - rekao je Šaćiri.

Srbija i Švajcarska sastaju se u poslednjem kolu G grupe, 2. decembra na stadionu u Dohi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading