PLANIRATE PUTOVANJE SA PARTNEROM? Dobro razmislite jer u nekim zemljama ne smete ni da se držite za ruke
Foto: Shutterstock

U pojedinim zemljama se ispoljavanje naklonosti između parova na javnim mestima, bilo da su u braku ili ne, nikako ne uklapa u lokalne običaje i kulturu, zbog čega često podleže kaznama.

Tajland

Osim ako niste u granicama svog odmarališta ili hotelske sobe, ljubljenje u javnosti je ozbiljna zabrana na Tajlandu. U kosmopolitnijim oblastima kao što je Bangkok, držanje za ruku je u redu.

Indija

Bilo koji oblik prisnog odnosa je najbolje izbegavati u Indiji. Prema članu 294 Indijskog krivičnog zakona, „Ko god, na nerviranje drugih, a) učini bilo kakvu nepristojnu radnju na bilo kom javnom mestu, ili b) peva, recituje ili izgovori bilo koju nepristojnu pesmu, baladu ili reč, u ili u blizini javnog mesta, kazniće se kaznom zatvora u trajanju do tri meseca, ili novčanom kaznom, ili i jednim i drugim.” Drugim rečima, verovatno je najbolje ako ne radite ništa romantično.

Vijetnam

Pravila koja važe u Hanoju ne važe baš za ruralna područja ove zemlje. Izvan glavnih gradova Vijetnama, „ljubavne veze“ se smatraju tabuom. Zato je najbolje da se ponašate pristojno.

Kina

Prema kineskim običajima, javno iskazivanje ljubavi se smatra tabuom, baš kao i u ruralnim dijelovima Vijetnama.

Dubai

Dubai i u današnje vreme zabranjuje ljubljenje, odnosno pokazivanje znakova pažnje, što uključuje i držanje za ruke. Poznat je slučaj britanskog para koji se nije pridržavao zakona pa ih je nežnost odvela u zatvor na mesec dana jer su se ljubili na javnom mestu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading