BOJKOT KATARA Navijači Borusije izrazili nezadovoljstvo, protest protiv Mundijala (FOTO)
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Fudbaleri Borusije Dortmund deklasirali su Štutgart 5:0, uz golove Belingema (dva), Sulea, Rejne i Mukokoa, pred ponovo krcatim navijačkim korpusom na "Signal Iduna Parku", i upravo su navijači, uz fudbalere, bili ti koji su obeležili utakmicu.

Oni su poslali poruku koja poslednjih meseci i nije raritet od ultrasa iz Zapadne Evrope i Skandinavije, prevashodno onih iz Danske, Norveške, Holandije, a u Nemačkoj takođe postoji čvrst stav - za bojkot narednog Mundijala. 

"Žuti zid", čuvena tribina najvatrenijih fanova Borusije, je rekla svoje porukom koja jasno izražava njihov stav o igranju reprezentacije Nemačke, a njoj je i upućena, na Svetskom prvenstvu.

Najveći fudbalski događaj, podsetimo, igra se od 20. novembra do 18. decembra u Kataru - i zbog toga nisu svi baš srećni. 

NOVI INCIDENT NA OSTRVU Bivši golman Junajteda pokazao srednji prst navijačima Liverpula (VIDEO)

Katar je kao država već godinama na udaru brojnih organizacija za ljudska prava zbog kršenja sloboda radnika koji su bili angažovani na izgradnji mundijalske infrastrukture. Kada je u javnost isplivao podatak da je više hiljada njih izgubilo živote, mnogi usled neadekvatnih uslova rada, svet se pobunio, a neke države učesnice Mundijala su bile posebno glasne u osudi takve politike.

Ta bura je trajala, ali se i primirila sa protokom vremena i sa blizinom odigravanja Svetskog prvenstva.

Ipak, postoje oni, poput navijača Borusije, koji i dalje čvrsto stoje u ubeđenju da je Mundijal u Kataru totalni promašaj, sramota i greška svetskih fudbalskih moćnika koji su toj zemlji dali za pravo da prvi put u istoriji organizuje Mundijal u zimskom periodu, mada je to najmanji problem u čitavoj priči. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading