ŠOK U PREMIJER LIGI Notingem Forest bacio Liverpul na kolena
EPA-EFE/PETER POWELL

Popularni Šumari su savladali Liverpul 1:0 i pokazali da je ekipa Jirgena Klopa i pored trijumfa prošle nedelje nad Mančester sitijem daleko od prave forme u Premijer ligi. Gol odluke postigao je Taivo Avondži u 55. minutu. 

Prvo poluvreme proteklo je bez prave igre. Domaći su postavili plitku odbranu i čekali šansu iz kontranapada. Jedinu šansu za Liverpul imao je Van Dajk posle jednog centaršuta, ali se nije odlučio da šutne nego da doda loptu Elitou, koji to nije očekivao. Na drugoj strani solidan pokušaj imao je Lingard. 

TUGA U SVETU FUDBALA Preminuo poznati reprezentativac Japana

Sve se promenilo u 10. minutu nastavka. Avondži se sjajno snašao u šesnaestercu Liverpula i posle odbijene lopte odličnim udarcem savladao Alisona.

Samo dva minuta kasnije mogao je Liverpul do izjednačenja preko Eliota, ali je i Notungem u 59. minutu propustio veliku priliku da duplira prednost. Šansu nije realizovao Gibs – Vajt. Džonson je sredinom drugog dela bio u sitaciji jedan na jedan sa Alisonom, ali je golman Liverpula bio uspešniji.

U finišu su oba tima imala po jednu priliku. Prvo je Henderson zaustavio udarac Arnold – Aleksandera, a na drugoj strani je neprecizan bio Rajan Jejts. Poslednju šansu da poravna propustio je u četvrtom minutu nadoknade Van Dajk i meč je završeno zasluženom pobedom domaćih. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading