OPTUŽEN ZA PREVARU I KORUPCIJU Nejmar došao na suđenje u Barselonu
EPA-EFE/Peter Powell

Špansko tužilaštvo zatražilo je dvogodišnju kaznu zatvora za Nejmara, kao i novčanu kaznu od 10 miliona evra zbog korupcije.

Pored Nejmara i njegovih roditelja, optuženi su i bivši predsednici Barselone Sandro Rosel i Ðozep Marija Bartomeu, kao i nekadašnji predsednik Santosa Odilio Rodriges Filjo.

Špansko tužilaštvo traži pet godina zatvora za Rosela i Bartomeua, kao i novčanu kaznu od osam miliona evra za katalonski klub.

MESI NE VERUJE SVOJOJ ARGENTINI? Leo odabrao dva favorita za osvajanje Mundijala, jedan je rival Srbije

OPTUŽEN ZA PREVARU I KORUPCIJU Nejmar došao na suđenje u Barselonu

EPA-EFE/ANTONIO LACERDA

 

Brazilska investiciona kompanije DIS tvrdi da je 2013. imala 40 odsto prava na igrača. U DIS-u smatraju da su oštećeni u transferu Nejmara u Barselonu, pošto tvrdi da je brazilski fudbaler prodat ispod prave vrednosti. Ova kompanija traži pet godina zatvora za Nejmara, kao i novčanu kaznu od 150 miliona evra.

Barselona tvrdi da je za Nejmara izdvojila 57,1 milion evra (40 miliona za Nejmara i njegovu porodicu i 17,1 za Santos). Međutim, špansko tužilaštvo tvrdi da je ceo transfer koštao Barselonu najmanje 83 miliona evra.

Kompanija DIS navodi da su se Barselona, Nejmar i Santos udružili da prikriju pravi iznos transfera i da bi zbog toga trebalo da odgovaraju za korupciju.

Nejmar i njegovi advokati tvrde da brazilski fudbaler nije počinio nikakvu prevaru.

Britanski mediji navode da Nejmar mora danas da prisustvuje početku suđenja, a njegovo svedočenje se očekuje u petak. Suđenje brazilskom fudbaleru bi trebalo da traje do 31. oktobra.

Nejmar je od 2017. godine član Pari Sen Žermena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading