SAN O FUDBALSKOJ SUPERLIGI JOŠ ŽIVI Da li ove reči znače kraj fudbala koji poznajemo?
Foto: Alo.rs

 

Laporta smatra da bi takmičenje sa velikim evropskim klubovima koji redovno igraju jedni protiv drugih na kraju umorilo navijače.


- Ušao sam u Superligu kao predstavnik Barselone, ali sa kriterijumom da napravimo otvorenu Superligu. Da napravimo takmičenje, koje je otvoreno za sve. Za mene je to veoma važno. Verujem u nacionalna fudbalska takmičenja i za mene bi bila greška da Superliga zameni nacionalne lige. Mislim da bi česte utakmice velikih klubova bile zamorne. Oni koji vole fudbal na kraju bi se umorili. Lepo je i zdravo da manji tim pobedi veliki. Bilo je sjajno kada je Grčka osvojila evropsku titulu, a kada je Lester bio šampion u Engleskoj - to je tek bilo nešto posebno. To je fudbal - rekao je Laporta.

On je istakao da bi nešto trebalo da se promeni u evropskim klupskim takmičenjima.

- Superliga kao modifikovana i unapređena Liga šampiona, to je put. Sa veoma dobrim formatom takmičenja, to će sigurno da bude najatraktivnije takmičenje na svetu. Ali u isto vreme morate da budete vešti da održavate značaj državnih šampionata. To je bitno - zaključio je predsednik Barselone.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading