SAMO DA POBEDIMO NJIH, PA NEKA IDE ŽIVOT Pitali smo Beograđane kakvi su dometi Srbije u Kataru i prilično se iznenadili (FOTO)
Foto: ALO/Marko Metlaš

 

Od vremena Radomira Antića nismo imali situaciju da ogromna većina naroda, ne samo ljubitelja fudbala, toliko veruje svakom potezu čoveka koji je naš fudbal vratio u sazvežđe. Euforija zbog plasmana na Mundijal u Katar dobila je nove, sjajnije konture posle fantastične avanture u Ligi nacija i plasmana u A diviziju.

A zna se kakvi su Srbi. Spremni su da uspehe dižu u nebesa, a već sutradan sportiste bacaju u blato. Ipak, u slučaju fudbalske reprezentacije sve manje je pesimista.

Zato je Alo!, žargonski rečeno, sišao u narod kako bismo na osnovu ankete saznali šta se od Srbije očekuje na prve tri utakmice u Kataru, dokle možemo da doguramo i ko će na kraju biti svetski šampion.

Foto: Alo!

 

- Sa sedam lakih bodova grupu prolazimo bez većih problema - kaže Miloš Latinski, i odmah obrazlaže:

- Prva utakmica je uvek teška, znam da smo 1974. kao Jugoslavija sa Brazilom odigrali na otvaranju 0:0, tačno je da smo izgubili u Rusiji, ali sada imamo kompaktniji tim pun samopouzdanja. Neće ni „kariokama“ biti lako. Zato 1:1, a najmanje je važno ko će postići pogodak.

Kamerun je najveća misterija.

- Definitivno nije u formi, svakako će biti napeta i neizvesna utakmica, ali dobićemo na kvalitetu sa 2:1. Kamerun, kao i većinu selekcija sa Crnog kontinenta, ne odlikuje igra kolektiva, a tu smo najjači. To će doneti prevagu.

Po mnogima odlučujuća će biti treća utakmica protiv Švajcarske.

- Stari dužnik s prošlog Mundijala, pa nemački sudija Brih... Uh. Voleo bih da bude 4:0, ma i 14:0 ako može! I zbog onih političkih poruka iz Rusije. Da pobedimo Švajcarsku, pa nek ide život!

Odlična su selekcija.

- Odlično su odigrali poslednje utakmice, ali verujem da će naši igrači biti pozitivno sportski našpanovani i da neće sagoreti u želji da se revanširaju i prođu u nokaut fazu. Ući hladne glave, čekati grešku i koristiti svaku priliku. Ako na vreme postignemo gol, ubeđen sam da ćemo ih razbiti, a onda se probiti do četvrtfinala. To je objektivan domet, bez obzira na protivnika u osmini finala koji dolazi iz jake grupe H, gde su Portugalija, Gana, Urugvaj i Južna Koreja. Sve sam do tančina analizirao, a red je i da Englezi, posle 1966. godine, nešto osvoje.

Malo je onih koji očekuju pobedu nad Brazilom, ali većina veruje da Srbija neće izgubiti. Kamerun baš i nije zicer. Ima ispitanika koji sumnjaju u pobedu (razmišlja se čak i o porazu), ali obrni-okreni sa četiri boda (pobeda nad Švajcarskom je pod obavezno) mogli bismo da prođemo grupu.

- Ne treba paničiti ako izgubimo od Brazila jer dva sledeća meča sigurno dobijamo - nema dilemu Jovica Cvetković.

- Ako ne pobedimo „sajdžije“, siguran sam da će nam pripasti bod koji nas vodi u narednu rundu - ubeđen je još uvek aktivni fudbaler Vuk Ranđić.

- Iskreno, bez patriotskih floskula, pobedićemo sve u grupi , a kasnije šta nam bog da - britak je, kako i priliči godinama, student Đorđe Arsić.

Nemačka i Engleska su jedine selekcije iz Evrope koje konkurišu Brazilu i Argentini za svetsku titulu, bar tako razmišljaju učesnici ankete Alo!

 

Miloš Latinski (54), knjižar

1. KOLO: Brazil - Srbija 1:1

2. KOLO: Srbija - Kamerun 2:1

3. KOLO: Srbija - Švajcarska 4:0

DOMET ORLOVA: 1/4 finala

PRVAK SVETA: Engleska

Foto: Alo!

 

Jovica Cvetković (50), preduzetnik

1. KOLO: Brazil - Srbija 2:1

2. KOLO: Srbija - Kamerun 4:1

3. KOLO: Srbija - Švajcarska 2:1

DOMET ORLOVA: 1/8 finala

PRVAK SVETA: Argentina

Foto: Alo!

 

Vuk Ranđić (30), ekonomista

1. KOLO: Brazil - Srbija 1:1

2. KOLO: Srbija - Kamerun 1:0

3. KOLO: Srbija - Švajcarska 1:1

DOMET ORLOVA: 1/4 finala

PRVAK SVETA: Argentina

Foto: Alo!

 

Đorđe Arsić (29), student

1. KOLO: Brazil - Srbija 1:3

2. KOLO: Srbija - Kamerun 1:0

3. KOLO: Srbija - Švajcarska 1:0

DOMET ORLOVA: 1/8 finala

PRVAK SVETA: Brazil

Iskustvo je adut penzionera

- Brazil je svet za sebe, ali i protiv „vanzemaljaca“, kako ih mnogi nazivaju, može da se igra. Nama je važno da u daljem toku šampionata sakupimo dovoljan broj bodova, a u to ne sumnjam - kaže Vojislav Dovniković, a doktor i bivši atletski reprezentativac Jugoslavije Sead Ajanović dodaje:

- Namučićemo Brazil, kao i nas Kamerun, a onda slede sigurni bodovi protiv Švajcarske. Na krilima te pobede idemo bar do četvrtfinala!

 

Foto: Alo!

 

Vojislav Dovniković (75), penzioner

1. KOLO: Brazil - Srbija 2:1

2. KOLO: Srbija - Kamerun 1:1

3. KOLO: Srbija - Švajcarska 2:1

DOMET ORLOVA: 1/8 finala

PRVAK SVETA: Brazil

Foto: Alo!

 

Sead Ajanović (76), doktor u penziji

1. KOLO: Brazil - Srbija 2:1

2. KOLO: Srbija - Kamerun 1:1

3. KOLO: Srbija - Švajcarska 2:0

DOMET ORLOVA: 1/4 finala

PRVAK SVETA: Brazil

Crv sumnje

Ima i onih koje nagriza crv sumnje. Ne bi ni bilo normalno da svi isto rezonuju.

- Brazil je velika inspiracija, a mi umemo da igramo protiv njih. Tako da možemo do tri, ali jedan bod neće nam umaći. „Karioke“ će tek u daljem toku dodati gas i podići formu. Pod utiskom te utakmice Kamerun nećemo ozbiljno shvatiti, a za njega će to biti presudna utakmica. Na kraju je Švajcarska, koju mnogi potcenjuju, plus žele osvetu za događaje iz Rusije, i to je veoma opasno razmišljanje i postavka pred utakmicu sa rivalom koji definitivno ima kvalitet - smatra Đorđije Cimbaljević.

Foto: Alo!

 

Đorđije Cimbaljević (54), mašinbravar

1. KOLO: Brazil - Srbija 1:1

2. KOLO: Srbija - Kamerun 0:1

3. KOLO: Srbija - Švajcarska 2:2

DOMET ORLOVA: grupa

PRVAK SVETA: Nema

Komentari (1)

Loading
trener

30.10.2022 10:25

Brazil-Srbija 2:3 Srbija -Kamerun 3:0 Srbija-Svajcarska 3:0 FINALE Prvak-SRBIJA