LAGANA POBEDA SITIJA Vulvsi nemoćni, asistencije De Brujnea, 14. gol Halanda
Printscreen

Meč maltene nije ni počeo a na semaforu je već bilo – 0:1. Tačno u 56. sekundi Džek Griliš iskoristio je prodor Kevina De Brujnea i lako sa samo metar-dva matirao domaćeg golmana Žozea Sa.

Nije su dugo čekalo ni na drugi pogodak. U 16. minutu asistencija je upisana Bernardu Silvi, ali bila je to zapravo individualna akcija sjajnog Erlinga Holanda i precizan šut za njegov već 14. gol u sezoni (11. u Premijer ligi).

Kompjuter je izračunao da bi, ako nastavi u ovom ritmu, mladi Norvežanin mogao da postigne preko 60 golova u Premijer ligi ove sezone!

DA SU IMALI TRI PIŠTOLJA, NE BIH IZGUBIO PONOS Dušan Tadić otkrio detalje napada

Kada je u 33. minut Irac u timu Vulvsa Nejtan Kolins dobio crveni karton zbog neopreznog starta na Grilišu bilo je jasno da će domaći tim pretpeti ubedljiv poraz.

Nisu zapinjali Građani u drugom poluvremenu, ubacili su u ler, a kad je Gvardiola malo podviknuo, De Brujne je novom asistencijom pomogao Filu Fodenu da u 69. minutu postavi konačnih – 3:0. 

Belgijancu je to bila 92. asistencija u Premijer ligi i on se po tome izjednačio sa legendarnim kapitenom Liverpula i aktuelnim menadžerom Aston Vile Stivenom Džerardom. S tom razlikom što je De Brujne do tog učinka stigao sa čak 287 utakmica manje odigranih!

Siti je sa ovom pobedom i utakmicom više odigranom pretekao Arsenal na prvoj poziciji Premijer lige.

U narednom kolu nakon reprezentativne pauze ekipu Pepa Gvardiole očekuje gradski derbi sa Mančester Junajtedom, dok Vukovi gostuju u Londonu ekipi Vest Hema. 

Fudbaleri Njukasla i Bornmuta odigrali su nerešeno - 1:1.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading