LEPOTICA SA OBALE CRNOG MORA Zavirite u zidine "turskog Velodroma", stadiona na kom će Zvezda igrati protiv Trabzona (FOTO GALERIJA)
Foto: Alo.rs

Grad na obali Crnog mora diše za ovaj klub, plava i ljubičasta boja preovladavaju gde god da se pogleda. Ljubav koju lokalno stanovništvo ima prema Trabzonu je neopisiva i teško je to opisati rečima.

Ovaj grad krije i jednu lepoticu, baš na obali Crnog mora koja će ugostiti crveno-bele i koja je dom 40.782 fanatika Trabzona.

 

Radi se, naravno, o stadionu Šenol Guneš koji je otvoren tek 18. decembra 2016. godine, ali je brzo postao prva asocijacija kada se pomene ime turskog kluba. Do tada glavni stadion je bio Husein Ali Aker.

Ono što je Rajko Mitić za Zvezdu to je baš Šenol Guneš za Trabzon, pa i ne čudi što ovo lepo zdanje nosi baš to ime. Guneš je legenda kluba, nekadašnji golman sa više od 500 nastupa, a bio je selektor Turske. Njegova izgradnja koštala je oko 20.000.000 miliona evra, a smešten je baš na samoj obali Crnog mora što još više daje na značaju nadimku kluba "oluja sa Crnog mora".

LEPOTICA SA OBALE CRNOG MORA Zavirite u zidine

Foto: Alo.rs

 

 

Turski "Velodroma" Prva asocijacija na spoljašnji izgled stadiona odmah stvara sliku čuvenog Velodroma koji je poznat po svom neobičnom obliku. Deluje da je arhitekta imao i glavi upravo dom fudbalera Marseja.

LEPOTICA SA OBALE CRNOG MORA Zavirite u zidine

Foto: Alo.rs

 

 

Tramvajska linija direktno iz grada Trenutno, malo je teže doći do samog stadiona, jer je na nezgodnoj lokaciji. Odvojen od grada nekih 5 kilometara, a kako do njega nije lako doći pešaka, jedini prevoz je automobil. Upravo je to razlog zašto su lokalne vlasti odlučile da od 2025. uvedu tramvajsku liniju koja će direktno iz centra grada voziti do stadiona.

To je još jedan dokaz koliko gradu znači fudbalski klub Trabzon.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading