IPSLIVALI ŠOKANTNI DETALJI Predsednik Čelsija trazio od Tuhela da igra sa 12 fudbalera?
EPA-EFE/ANDY RAIN

Čelsi je pre nedelju dana uručio otkaz Tuhelu posle poraza od zagrebačkog Dinama 1:0 u meču prvog kola Lige šampiona. Umesto njega imenovan je dosadašnji menadžer Brajtona Grejema Potera.

Britanski mediji navode da su novi vlasnici Čelsija na čelu sa Bolijem bili nezadovoljni radom Tuhela i da su samo tražili razlog da mu uruče otkaz.

Boli je navodno prilikom pregovora sa Markom Kukureljom, koji je iz Brajtona prešao u Čelsiju, razgovarao sa fudbalerom o njegovom menadžeru Poteru. Britanski mediji ističu da je to dokaz da je Čelsi već neko vreme skautirao Poterov rad.

GVARDIOLA NIJE MOGAO DA ČUJE BOLJE VESTI Oporavio se jedan od ključnih igrača Sitija

"Atletik" donosi priču da je Boli prilikom prezentacije svog novog projekta Tuhelu, između ostalog, predlagao i stil igre i formaciju po kojoj bi londonski klub trebalo da bude prepoznatljiv. Britanski mediji navode da je Boli tražio da Čelsi igra u formaciji 4-4-3, što je 11 fudbalera u polju, a 12 ukupno na terenu. "San" ističe da se nije radilo o grešci, pošto je bilo očigledno da novi vlasnici londonskog kluba nisu bili upoznati sa fudbalom.

Brazilac stigao u Radnički 1923 iz Mađarske

Boli i njegovi saradnici su tom prilikom izgubili svaki vid autoriteta pred Tuhelom. Izvori bliski klubu su demantovali ovu informaciju, ali se oglasio bivši engleski reprezentativac Rio Ferdinand.

- Priča o formaciji 4-4-3 je istinita. Vlasnici Čelsija su hteli previše da se mešaju u posao menadžera, a znalo se da Tuhel to neće da podnese. Smena Tuhela je mogla da se očekuje - rekao je Ferdinand.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading