NEMA FUDBALA NA OSTRVU OVOG VIKENDA Zbog smrti kraljice Elizabete odložene sve utakmice Premijer lige
Tanjug/Ap

 

Klubovi Premijer lige su na današnjem sastanku odlučili da zbog smrti britanske kraljice otkažu sedmo kolo, koje je bilo planirano da se odigra u naredna tri dana.


- Premijer liga i klubovi žele da odaju poštu Elizabeti II. Kao naš monarh sa najdužim stažom, ona je bila inspiracija i ostavila je za sobom neverovatno nasleđe. Ovo je izuzetno tužno vreme ne samo za naciju, već i za milione ljudi širom sveta koji su joj se divili. Mi se pridružujemo svima onima koji oplakuju njenu smrt - izjavio je izvršni direktor Premijer lige Ričard Masters i istakao da će naknadno biti objavljeno kada će biti nastavljeno prvenstvo u Premijer ligi.Britanski mediji navode da su zbog smrti britanske kraljice otkazani brojni sportski događaji na teritoriji cele zemlje.

Zvanično nije još saopšteno kada će sahrana kraljice biti održana, ali se veruje da će to biti oko 11 dana nakon njene smrti u četvrtak. Britanska vlada je danas zvanično proglasila početak perioda nacionalne žalosti za kraljicom Elizabetom II, objavivši "nacionalne smernice za žalost".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading