STVARI MOGU DA KRENU U OBA SMERA Trener Makabija poštuje Zvezdu, ali veruje u svoj tim
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Trener Makabija iz Haife Barak Baher govorio je za medije pred prvi duel plej-ofa kvalifikacija protiv Crvene zvezde.

Iako gostovanje šampiona Srbije dočekuju posle poraza u Limasolu izraelski strateg istakao je zadovoljstvo igrama koje je njegov tim prikazao u dosadašnjem periodu.

- Smatram da smo strogi prema igri koju smo prikazali na Kipru. Ukoliko posmatrate čiste prilike trebalo je da rezultat bude 5:2 za nas. Istina je da je bilo i manje dobrih stvari, ali ovo je vrlo dobar tim i došli smo do ove faze svojim zaslugama. Nalazimo se u odličnoj poziciji, u dobroj smo formi i želimo da napravimo još jedan korak napred. Želimo da igramo svoju igru, međutim rival je jak. Protiv Olimpijakosa smo krenuli u napad i rano postigli gol. Imamo iskusne igrače koji znaju kako da se nose sa teškim situacijama poput one u Limasolu. Stvari mogu da krenu u oba smera, ali je važno na pravi način reagovati na rasplet. Verujem da će igrači uspeti u tome - rekao je Baher.

ON IH ODLIČNO POZNAJE Pešić zna kako sa Makabijem

Pažnju sa sutrašnjeg duela Izraelcima je delimično odvukla činjenica da je njihov zahtev o odlaganju prvenstvene utakmice protiv Šahnina odbijen te će u subotu, između dve utakmice sa Crvenom zvezdom, početi prvenstvenu trku.

- Ne sviđa mi se što moram da se bavim ovom temom uoči utakmice, ali svima su prvenstveni dueli odlagani zbog izazova u Evropi. Neće međutim biti izgovora. Šteta što je ovako, ali ćemo dati sve od sebe i sutra i u subotu.

IZRAELCI OSTALI U ČUDU Stanković objasnio zašto nije hteo da održi trening po dolasku u Haifu

Adut domaćina biće između ostalih i Šaron Šeri koji se oporavio od povrede, a za kojeg je strateg Makaija iz Haife spremio posebno odgovornu ulogu. Baher je istakao da je ofanzivac jedan od lidera ovog tima i igrač čije je iskustvo dragoceno, a o očekivanjima je potom govorio i Šeri.

- Trener nas je pripremio za naredni duel i predočio nam sve detalje vezane za rivala. Spremni smo za utakmicu i uživamo u trenutku. Svi znaju moje kvalitete, ali lično najviše volim kada doprinesem da saigrači budu bolji. Sanjam velike snove i samo tako je moguće ostvariti ciljeve, a ovo je jedan od najvećih trenutaka u mojoj karijeri. Učiniću sve kako bismo prošli u grupnu fazu. Motivacija je velika, ovo sam dugo čekao - rekao je Šeri.

Utakmica između Makabija i Crvene zvezde igra se u sredu od 21 sat.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading