"KRALJ" NEDODIRLJIV Real ubedljiv protiv Ajntrahta za novi trofej Superkupa
AP Photo/Sergei Grits

Real je na stadionu u Helsinkiju rutinski savladao Ajntraht sa 2:0 (1:0).

Madriđanima je ovo peti trofej Superkupa.

U sudaru aktuelnog osvajača Lige šampiona i Lige Evrope, "kraljevski" klub je opravdao ulogu favorita i u velikom stilu započeo sezonu.

Nismo gledali previše atraktivan i kvalitetan fudbal, a Karlo Anćeloti je još jedom pokazao da je sjajan taktičar.

Prvu veliku priliku imali su fudbaleri Ajntrahta. Pogrešio je Ferland Mendi nakon čega je lopta stigla do Daičija Kamade. Japanski fudbaler je imao jedan na jedan sa Tibom Kurtoom, ali je kao pobednik izašao Belgijanac.

Nedugo zatim uzratio je Real preko Vinisijusa, ali promene rezultata nije bilo.

Igrao se 37. minut kada su Madriđani došli do vođstva golom Davida Alabe posle kornera. Karim Benzema je dobro skočio, a Brazilac Kazemiro vratio povratnu loptu do usamljenog Alabe koji je sproveo loptu u mrežu.

Ni u drugom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja, a svaka dilema otklonjena je u 65. minutu. Bila je to sjajna akcija Reala, koju je golom krunisao ko drugi nego Benzema, ruku na srce uz veliku pomoć golmana nemačke ekipe Kevina Trapa, koji je morao mnogo bolje da reaguje.

Posle drugog gola španskog tima opao je ritam, pa je delovalo kao da i jedni i drugi žele da se utakmica što pre završi.

Za ekipu iz Frankfurta nije igrao srpski fudbaler Filip Kostić koji je novi igrač Juventusa.

Real Madrid - Ajntraht 2:0 (1:0)

Stadion: Olimpijski stadion (Helsinki)

Sudija: Majkl Oliver (Engleska)

Real (4-3-3): Kurtoa - Karvahal, Eder Militao, Alaba, Mendi - Kazemiro, Modrić, Kros - Valverde, Benzema, Vinisijus Žunior

Ajntraht (3-4-2-1): Trap - Ture, Tuta, N'Dika - Sou, Rode, Knauf, Lenc - Kamada, Lindstrem - Bore

Kraj! Real Madrid je osvojio Superkup!

90. minut - Igraće se još tri minuta u Helsinkiju.

80. minut - Ajntraht nije uspeo da se oporavi posle drugog gola i deluje da će Real mirno privesti meč kraju.

72. minut - Potpunu kontrolu imaju igrači Reala u ovim momentima.

65. minut - Gol! Real Madrid je duplirao prednost, strelac je Karim Benzema, ruku na srcu, Kevin Trap je morao mnogo bolje da reaguje.

 

 

60. minut - Velika prilika za Real, Kazemiro je pogodio prečku! Mnogo sreće za Ajntraht.

51. minut - Velike probleme pravi danski fudbaler po toj desnoj strani. Lopta kao da mu je zalepljena za nogu, ali je ovog puta naprosto hteo da uvede nekog od svojih saigrača u gol iako je ranije imao priliku da centrira.

45. minut - Poluvreme! Real vodi golom Alabe iz 37. minuta.

41. minut - Ponovo preti Real, ovoga puta preko Benzeme, bio je to čist zicer, ipak ostaje 1:0.

37. minut - Gol! Real vodi golom Alabe posle kornera!  Benzema je dobro skočio, a Brazilac Kazemiro vratio povratnu loptu do usamljenog Alabe, koji je pogodio za vođstvo ekipe Karla Anćelotija.

 

 

25. minut - Ponovo nešto mirniji period igre.

17. minut - Uzvraća Real. Sada prilika na drugoj strani. Kombinovala je Realova trojka u napadu. Valverde je sa desne strane proigrao Benzemu, a ovaj je samo prosledio loptu do Vinisijusa koji je šutirao.

Savladan je već bio Trap, ali brazilski štoper Tuta skida loptu praktično sa gol linije.

14. minut - Velika prilika za Ajntraht. Pogrešio je Ferland Mendi nakon čega je lopta stigla do Daičija Kamade. Japanski fudbaler je imao jedan na jedan sa Kurtoom, ali nije to iskoristio. Tačnije, isprečio se sjajni Kurtoa.

6. minut - Oprezna igra i jednih i drugih na startu susreta.

1. minut - Utakmica je počela!

20.30 - Ajntraht će na taj pohod najverovatnije morati bez Filipa Kostića čiji je prelazak u Juventus praktično gotova stvar i gde će se narednih nekoliko meseci uigravati u tandemu sa Dušanom Vlahovićem za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru.

 

 

 

 

20.24 - Bundesligaš će u ovom meču tražiti "osvetu" za poraz koji su od "kraljevskog kluba pretrpeli 1960. godine u finalu Lige šampiona. Tada je Real predvođen Alfredom Di Stefanom i Ferencom Puškašom slavio ubedljivo rezultatom 7:3 na "Hempden Parku" u Glazgovu.

20.20 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču Superkupa Evrope u kom se sastaju Real Madrid i Ajntraht. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Helsinkija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading