JUNAJTED KRENUO PO SRBINA Evo zašto je Mančester idealno mesto za Sergeja
EPA/Fabio Frustaci

Nisu isti tip igrača ali bi mogli da budu konačno rešenje za vezni red Mančester Junajteda. Frenki de Jong i Sergej Milinković Savić. Majstori fudbala, svaki na svoj način.

Italijanski i ostrvski mediji pišu da je srpski vezista iz Lacija preko noći iskočio u prvi plan Crvenih đavola pošto se priča oko Holanđanina iz Barselone ohladila. Jednostavno, De Jong ne želi da napusti Kamp Nou uprkos stalnim pozivima Erika ten Haga da mu se prirduži na Old Trafordu. Poštuje nekadašnjeg učitelja iz Ajaksa ali mu se radije igra u Barseloni nego u Mančester Junajtedu. Ćavi je uvek bio za ideju da ga zadrži, a ostaje da se klub dogovori sa Holanđaninom oko dugovanja koje ima prema njemu i smanjenju plate.

JUNAJTED KRENUO PO SRBINA Evo zašto je Mančester idealno mesto za Sergeja

EPA/ RICCARDO ANTIMIANI

 

I dok se priča oko De Jonga polako gasi, paralelno se pali vatra oko mogućeg dolaska Sergeja Milinkovića Savića. Interesovanje Crvenih đavola za srpskog asa iz Lacija nije ništa novo već je samo ponovo aktuelno. Ozbiljno su razmišljali o njemu pre dve godine i pre godinu dana. Sada su samo obnovili interesovanje jer je on odvano prošao njihove filtere kvaliteta.

Junajted je u vezni red već doveo Kristijana Eriksena ali posle odlazaka Pogbe, Matića, Mate i Lingarda, potrebno je još pojačanja. Popularni SMS bi se idealno uklopio...

Kakva je situacija sada?

Sergej je u maju obavestio predsednika Lotita da bi voleo ovog leta da promeni sredinu ako dođe neka dobra ponuda i da mu je potreban izazov u novom klubu i možda novoj ligi. Nije sporno da bi Lacio voleo da ga zadrži i da mu čak ponudi i novi ugovor ali to je malo verovatan scenario. Tom prilikom je klub dao usmeno obećanje srpskom reprezentativcu da mu neće praviti probleme ako zaista dođe prava ponuda. Sergej je do sada bio korektan i popten prema klubu, pa i Lacio želi da takav ostane na kraju prema njemu. Pretpostavlja se da Lotito traži oko 70.000.000 evra za obeštećenje.

Ali i da nije baš u situaciji da licitira i da nema sluha za pregovore i neki mali popust. Sergejev ugovor ističe za dve godine što znači da je za Lotita ovo poslednji momenat da zaradi velike pare na transferu. Već sledećeg leta bi Sergej ušao u poslednju godinu ugovora i klub bi bio doveden pred svršen čin da ga proda za manje novca nego što može sada da uzme. A Klaudio Lotito više od svega mrzi da gubi novac...

 

Novac koji je Laciju i te kako potreban ovog leta... Već su potrošili blizu 40.000.000 evra na kupovine a moraće još jer se pregovara o transferu Ivana Ilića iz Verone koji ne može da bude jeftiniji od 15.000.000 evra. Prodajama Sergeja i Luisa Alberta, Lacio bi finansirao ceo prelazni rok.

Pitanje je koliko će Junajted biti uporan i spreman da plati. Jučerašnje glasine da je igračev agent Mateja Kežman hitno doleteo u Rim i doneo ponudu Junajteda pred Lotita, nisu tačne. Ali je istina da je Kežman i ranije bio u kontaktima sa Crvenim đavolima oko Milinković Savića i da je ta telefonska linija uvek ostala otvorena. Rimski Korijere piše da su se kod Kežmana za Sergeja poslednjih dana raspitivali i Arsenal i Njukasl. Premijer liga deluje kao najrealnija destinacija za srpskog reprezentativca.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading