ŠPANIJA HOĆE MUNDIJAL Ukupno 15 stadiona želi da organizuje SP 2030. godine
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Ukupno 15 stadiona podnelo je kandidature za 11 domaćina utakmica u Španiji, ako ta zemlja sa Portugalom dobije domaćinstvo. Portugal bi organizovao utakmice na tri stadiona.

- Ovo je najvažniji projekat koji će Španija preuzeti u narednih nekoliko godina - rekao je predsednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales posle sastanka na kome je razgovarano o kandidaturi i na kome je predstavljena lista kandidata stadiona.

Osim stadiona Barselone, Reala i Atletika, kandidovali su se i stadioni u Vigu, La Korunji, Hihonu, Bilbau, San Sebastijanu, Saragosi, Valensiji, Mursiji, Sevilji, Malagi, Las Palmasu i stadion Espanjola u Barseloni.

Procena španskih gradova biće obavljena u novmbru i nije određen tačan datum kada će biti objavljeno koji stadioni će biti predstavljeni kao domaćini u zvaničnoj kandidaturi.

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) tek treba da objavi uslove za kandidature za domaćina Mundijala 2030. godine. Španija i Portugal planiraju zajedničku kandidaturu za turnir 48 ekipa, sličnu onome u SAD, Kanadi i Meksiku 2026.

Očekuje se da će Fifa 2024. godine izabrati domaćina Svetskog prvenstva 2030.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading