DVOJICA SRBINA U TOP 100 Srpski reprezentativci više vrede od Mesija i Ronalda
AP Photo/Peter Morrison

Fudbalska opservatorija (CIES) objavila je listu 100 najvrednijih fudbalera sveta na kojoj se nalaze i dva Srbina - Dušan Vlahović i Sergej Milinković - Savić.

Sjajni napadač Juventusa zauzima 24. mesto na listi, a njegova vrednost procenjena je na 87,6 miliona evra. Na ovoj prestižnoj listi našao se i maestralni vezni fudbaler Lacija Sergej Milinković Savić, koji sa procenjenom vrednošću od 50,3 miliona zauzima 100. poziciju. 

HAOS U HRVATSKOJ Na Poljudu privedeno 11 osoba, a jedna je uhapšena

Srbija je jedina država iz regiona koja ima dva predstavnika među 100 najvrednijih fudbalera. Uz Vlahovića i Sergeja na listi se našao samo još jedan igrač koji dolazi sa prostora bivše Jugoslavije. Reč je o mladom hrvatskom defanzivcu Jošku Gvardiolu čija vrednost je procenjena na 99,8 miliona evra.

Ubedljivo najvredniji fudbaler na planeti je Francuz Kilijan Mbape, koji je nedavno potpisao novi ugovor sa Pari Sen Žermenom. Njegova vrednost je neverovatnih 205,6 miliona evra. Na drugom mestu je mladi as Real Madrida Vinisijus Žunior (185,3 miliona evra), dok treću poziciju zauzima Norvežanin Erling Haland (152,6). 

Klubovi engleske Premijer lige dominiraju na rang-listi sa 41 predstavnikom u prvih 100. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading