VELIKO POJAČANJE NA "BRDU" Čukarički doveo bivšeg napadača Partizana (FOTO)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

U Sloveniji je nastupao kao pozajmljeni igrač beloruskog Šahtjora iz Soligorska, a prethodno je nosio dresove Spartaka, Partizana i Olimpije.

- Posle angažovanja trenera Dušana Kerkeza i delimično novog stručnog štaba, radimo na tome da se pojačamo i u igračkom smislu. Svi u klubu smo zadovoljni zbog prvog potpisa, Đorđe Ivanović je vrlo kvalitetan igrač, sa već zavidnom karijerom i u inostranstvu. Smatramo da može mnogo da nam pomogne, a osim njegovim igračkih kvaliteta ekipi će mnogo značiti i iskustvo koje poseduje. Sigurno je da nećemo gomilati igrače i da ćemo dovoditi pojačanja samo na određenim pozicijama. A Ivanović je igrač koji može da unapredi našu igru, već je dobro poznat srpskoj fudbalskoj javnosti – kazao je sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević, koji se zahvalio i najbližim saradnicima u klubu na obavljenom poslu.

Ivanović je prošle sezone osvojio titulu sa Mariborom, njegov doprinos bio je od velikog značaja. S obzirom na to da je u Sloveniji bio na pozajmici, a posle dobrih partija, bilo je ponuda na početku letnjeg prelaznog roka.

VELIKO POJAČANJE NA

FK Čukarički

 

- Imao sam veliku želju da se posle dve godine vratim u Srbiju. Drago mi je što sam potpisao ugovor baš sa Čukaričkim. Došao sam u zdravu sredinu, zdrav klub, u kojem mogu fudbalski da napredujem – kazao je Đorđe Ivanović, koji je potom dodao:

- Činjenica da sam potpisao ugovor na četiri godine dovoljno govori o međusobnom poverenju. Posebno bih se zbog toga zahvalio Upravi kluba i stručnom štabu, što su imali želju da me angažuju. Stigao sam i da popričam sa čelnim ljudima kluba, novim šefom struke.

Ivanović je istakao da je gledao mečeve Čukaričkog u prošloj sezoni i da mu se sviđa kako je ekipa izgledala.

- Dosta je tu mladih i kvalitetnih igrača, uz starije pojedince koji su već dugo u srpskom fudbalu. Pratio sam sve veće mečeve Čukaričkog, posebno one protiv večitih, TSC-a, Vojvodine... Zasluženo su bili treći, a u novoj sezoni idemo korak po korak, najpre da obezbedimo plej-of. Dok sam bio u Srbiji, uvek sam voleo da igram u Čukaričkom, nikad nisu bili ekipa koja se “zatvori”. Odgovara mi taj stil igre, i to je jedan od razloga što sam došao na Banovo brdo.

VELIKO POJAČANJE NA

FK Čukarički

 

Igrao je Ivanović na više pozicija u napadu, istakao je da neće mnogo birati u Čukaričkom.

- Bio sam uglavnom na poziciji desnog krila u Partizanu, igrao sam levo krilo u Mariboru, u Soligorsku i Spartaku bio na polušpicu. Videćemo kakvi će biti zahtevi trenera – istakao je Ivanović.

Fudbaleri Čukaričkog će najpre odraditi uobičajene lekarske preglede, a prva prozivka i promocija novog šefa struke zakazana je za utorak, 7. jun. Ekipa će u Beogradu boraviti do 16. juna, kad se seli na dvonedeljne pripreme na Bled. U Sloveniji će Brđani odigrati pet kontrolnih utakmica, uskoro bi trebalo da bude poznat i spisak svih rivala.

Belo-crni će ove sezone nastupati na tri fronta, pored domaćih takmičenja, Super lige i Kupa Srbije, Čukarički će drugu sezonu uzastopno igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencije, odakle startuje od druge runde. Žreb za ovu fazu takmičenja zakazan je za 15. jun.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading