PORAZ SRBIJE NA STARTU LIGE NACIJA "Orlovi" zaslužili više, Haland odneo bodove za Norvešku (VIDEO)
Tanjug/Ap

 

Razloga za brigu ne bi trebalo da je mnogo, ali novi ciklus Lige nacija nije najbolje počeo po našu reprezentaciju. Norvežani su se donekle revanširali "orlovima" za poraz u Oslu u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo i golom jednog od najboljih fudbalera trenutno na planeti odneli sva tri boda iz Beograda.

"Orlovi" su imali više od igre, bili bolji rival, ali nisu uspeli da iskoriste svoje šanse. Sa druge strane, Erling Haland je u 27. minutu praktično jedinu pravu priliku za goste pretvorio u pogodak. Odlično je probio Pedersen po desnom boku i poslao loptu napadaču Mančester sitija kome je ostalo samo da postavi nogu i postavi konačan rezultat.

PORAZ SRBIJE NA STARTU LIGE NACIJA

Tanjug/Ap

 

Nekoliko promena Dragana Stojkovića Piksija uspele su da razmrdaju naše igrače. Pretio je Luka Jović, pretio je Aleksandar Mitrović, ali sjajno je brani golman Niland. Najbolju priliku imao je upravo napadač Real Madrida koji je ostao sam oči u oči protiv čuvara mreže "vikinga" u 56. minutu, međutim šutirao je pravo u Nilanda. Nakon toga probao je i Sergej Milinković Savića, ali ni on nije promenio rezultat.

Opšti utisak je da su "orlovi" zaslužili mnogo više, ali ovog puta nisu uspeli to da naplate. U drugom meču naše grupe Švedska je sa 2:0 slavila u Sloveniji i zauzela prvo mesto. Naredni meč Srbija igra za tri dana, 5. juna protiv Slovenaca.

SRBIJA - NORVEŠKA 0:1 (0:1)

Haland u 27. minutu za Norvešku

Stadion: Rajko Mitić (Beograd), Sudija: Pavel Račkovski (Poljska)

SRBIJA: V.Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Gudelj (od 46. Jović), Lukić (od 69. Grujić), Lazović (od 69. Živković), Kostić (od 69- Radonjić), S.Milinković-Savić, Tadić - Mitrović.

NORVEŠKA: Niland - Meling, Ostigard, Strandberg, Pedersen - Edegard, Orsnes (od 76. Torsvedt), Berge (od 76. Daeli), Elijunusi (od 88. Rijerson), King (od 46. Sorlot), Haland (od 67. Torsbi).

KRAJ!

90+4. minut - Pada Sergej Milinković Savić u kaznenom prostoru Norveške, ali sudija pokazuje da nema ništa od penala.

90. minut - Još pet minuta nadoknade.

88. minut - Još jedna promena kod Norvežana. Umesto Elijunusija na terenu je Rijerson.

82. minut - Meling je odlučio da ukrade koji sekund i dobio žuti karton zbog odugovlačenja.

76. minut - Promene na obe strane. Kod Srbije ulazi debitank Strahinja Eraković koji menja Miloša Veljkovića, dok je u redovima Norveške Daeli na terenu umesto Bergea, a Torsvedt menja Orsnesa.

69. minut - Tri izmene u redovima "orlova". Marko Grujić menja Sašu Lukića,  Nemanja Radonjić na terenu umesto Filipa Kostića, dok je Darko Lazović svoje mesto prepustio Andriji Živkoviću.

67. minut - Promena kod gostiju. Umesto strelca jedinog gola Erlinga Halanda na terenu je Torsbi. 

64. minut - Pokušao je sada Sorlot iz okreta da ugrozi naš gol, ali lako je zaustavio njegov šut Vanja Milinković Savić.

60. minut - Učinilo se svima da je sudija svirao penal, ali je pokazao na gol aut nakon što je Sorlot srušio Tadića. Aleksandar Mitrović se bunio i dobio žuti karton.

56. minut - Kakva šansa za Jovića! Ostao je sam napadač naše reprezentacije na nekih 10 metara od gola, ali nestvarna odbrana Nilanda. Nakon toga iz teške pozicije je probao i Sergej Milinković Savić, ali ponovo odličan čuvar mreže gostiju.

49. minut - Brzo se našao u šansi Jović, lopta mu je pobegla, a onda došla do Mitrovića koji preti, ali brani Niland.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Promene u oba tima, Sorlot menja Kinga kod Norvežana, a u Srbiji je Luka Jović u igri umesto Gudelja.

POLUVREME!

45. minut - Još tri minuta nadoknade u prvom poluvremenu!

36. minut - Mitrović je probao makazicama da donese izjednačenje nakon centaršuta Darka Lazovića, ali njegov udarac ide daleko pored gola.

27. minut - GOOOOL! Haland! Odlično je probio Pedersen po levom boku i uposlio napadača Norveške koji donosi prednost gostima.

18. minut - Velika prilika za Norvežane nakon kontre. Haland je stigao do lopte i probio sam na našeg golmana, ali je njegov šut otišao preko gola.

15. minut - Za sada bez šansi na obe strane. Srbija kontroliše posed i pokušava da dođe do gola. Golmani nisu imali posla u prvoj trećini prvog poluvremena.

3. minut - Aursens je rukom zaustavio loptu i sprečio kontru Srbije i sudija Račkovski mu odmah pokazuje žuti karton.

20.45 - Utakmica je počela!

 

 

20.28 - Naši reprezentativci su spremni:

 

 

19.51 - Srbiji i Norveškoj ovo je tek drugi meč od nezavisnosti, prethodni je imao ozbiljan ulog. Bilo je u pitanju polufinale baraža za Evropsko prvenstvo kada su "orlovi" u Oslu slavili sa 2:1 posle produžetaka. Ukupno, ovo će biti 16. duel dve reprezentacije (računajući mečeve kao Srbija i Crna Gora i Jugoslavija).

 

 

19.35 - Što se tiče klupe sa rezervnim igračima, situacija je sledeća:

Srbija: Dmitrović, Rajković, Mašović, Eraković, Maksimović, Radonjić, Jović, S. Mitrović, Živković, Račić, Ristić, Grujić.

Norveška: Andre Hansen, Gritebust, Torsbi, Norman, Rierson, Hoge, Bjorkan, Torstved, Sorlot, Deli, Hanhe-Olsen, Moe

19.15 - Poznati su sastavi. Dragan Stojković Piksi najveće iznenađenje spremio je na golu, pa će našu mrežu čuvati Vanja Milinković Savić, dok će Norvežani igrati sa dva napadača.

 

 

19.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču prvog kola grupe B Lige nacija između reprezentacija Srbije i Norveške. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja sa "Marakane.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Turija

03.06.2022 06:55

Kako je Piksi rekao a ko je taj? E pa to je taj.

Mrav

03.06.2022 08:04

Ma to više nije sport, to je BEZOBRAZLUK!