DUPLA KRUNA OSTAJE NA "MARAKANI" Mađioničar Katai srušio Partizan i doneo Zvezdi 26. trofej Kupa Srbije (VIDEO)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Čekali smo čitavu sezonu da bi videli pravi "večiti derbi", golove, šanse, doduše, sada su jedino nedostajali navijači. Mnoge izgleda nije mnogo zanimala borba za trofej Kupa Srbije, ali igrače Zvezde i Partizana i te kako.

Nadali su se crno-beli da mogu da završe sezonu "utešnom" nagradom, ali na kraju dupla kruna ostaje na "Marakani". Posle 15 godina, crveno-beli su  uspeli da odbrane oba domaća trofeja i potvrde dominaciju u srpskom fudbalu.

Utakmica je počela traljavo, sa puno oštrih duela i čarki na obe strane, ali mnogo šansi nije bilo sve do 22. minuta kada je Lazar Marković probio po boku i pogodio samo spoljni deo mreže.

DUPLA KRUNA OSTAJE NA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

To je bila opomena za Zvezdu, a nedugo nakon toga, već u 26. majstorijom Aleksandra Kataija crveno-beli su poveli. Sjajan šut sa nekih 25 metara ostavio je Nemanju Stevanovića bez šanse. 

Nedugo nakon toga mogao je Katai ponovo da zatrese mrežu, ali je ostao kratak posle dodavanja Ohija. Pretio je i Partizan u 36. minutu i imao najbolju moguću šansu da stigne do izjednačenja. Nakon centaršuta Kvinsija Meniga lopta je došla do Aleksandra Miljkovića kome Milan Borjan hvata živu loptu.

DUPLA KRUNA OSTAJE NA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Krenuli su crno-beli u ofanzivu u drugom poluvremenu, a u 61. stigla je nagrada posle sjajnog udarca Slobodana Uroševića koji je zahvatio volej i matirao golmana Zvezde. 

Međutim, kada su crno-beli imali inicijativu, velika greška Nemanje Miletića, do lopte je došao Katai na sredini terena, pretrčao gotovo 50 metara, obišao Stevanovića i postavio konačan rezultat. Mogao je Mirko Ivanić u nadoknadi dva puta da se upiše u strelce, ali je promašio iz čistih pozicija. Na sreću, to nije koštalo njegov tim. 

DUPLA KRUNA OSTAJE NA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Zvezda je ovom pobedom stigla do 26. trofeja Kupa Srbije i na najbolji mogući način stavila tačku na sezonu. Sada sledi kratka pauza, pa nikad raniji početak nove sezone i obaveze kako u domaćem šampionatu, tako i u Evropi po obe ekipe.

Golove pogledajte u nastavku teksta.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 2:1 (1:0)

Katai u 26. i 72. minutu za Zvezdu - Urošević u 61. minutu za Partizan

Stadion: Rajko Mitić, Sudija: Miloš Milanović

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Eraković, Pankov, Dragović – Gajić, Srnić, Kanga, Rodić (od 77. Gobeljić) – Ivanić, Katai (od 77. Krstičić) - Ohi (od 59. Pavkov).

PARTIZAN: Stevanović – Miljković (od 46. Lutovac), Miletić, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jevtović (od 24. Holender (od 78. Milovanović)) – Marković (od 59. Natho), Jojić (od 78. Jović), Menig – Rikardo.

KRAJ!

90+6. minut - Sjajno je Ben proigrao Ivanića koji promašuje još jedan zicer! Sada je jako loše zahvatio loptu i omogućio Stevanoviću da odbrani.

90+4. minut - Kakva sada šanza Ivanića da stavi tačku na finale. Prebacio je ceo gol sa nekih 10 metara iz čiste situacije.

90. minut - Dobacivao je Stanojević nešto sudiji Milanoviću koji mu pokazuje žuti karton. Još šest minuta nadoknade.

89. minut - Krstičić ruši Sašu Zdjelara i dobija žuti karton.

85. minut - Faul Lutovca nad Ivanićem koji seče kontru Zvezde i dobija žuti karton.

78. minut - Poslednje dve promene u redovima Partizana. Holender će nakon što je ušao u igru u prvom poluvremenu, sada van igre umesto Marka Milovanovića, dok će Miloš Jojić prepustiti mesto mladom Nemanji Joviću.

77. minut - Umorio se dvostruki strelac za Zvezdu, pa će Katai van igre, a na terenu je Nenad Krstičić. Takođe, Marko Gobeljić menja Milana Rodića.

76. minut - Pretio je sada Holender sa nekih 20 metara, ali lopta ide pored desne stative.

73. minut - Žuti karton za Kataija koji je skinuo dres tokom slavlja.

72. minut - GOOOOL! Majstorija Kataija! Oduzeo je loptu Miletiću na sredini terena, pretrčao skoro 50 metara, obišao Stevanovića i ponovo vratio prednost Zvezdi!

 

 

69. minut - Pokušaj Meniga iz teške pozicije, ali brani Borjan.

68. minut - Promena u redovima Zvezde. Umesto Radovana Pankova na terenu je El fardu Ben.

61. minut - GOOOOOL! Izjednačenje na "Marakani"! Urošević je odlično zahvatio loptu nakon odbitka i pogodio dalji ugao gola Zvezde!

 

 

59. minut - Promene na obe strane. Umesto Markovića na terenu je Bibras Natho, dok u redovima Zvezde Milan Pavkov menja Ohija.

53. minut - Žestok start Milana Rodića nad Nemanjom Miletićem i žuti karton za levog beka Zvezde.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Druga promena u redovima Partizana. Umesto Miljkovića na terenu je Aleksandar Lutovac.

POLUVREME!

45 +3. minut - Čarke na relaciji Gelor Kanga - Rikardo Gomeš i Milanović pokazuje po žuti karton.

45. minut - Još tri minuta nadoknade u prvom delu igre.

39. minut - Katai je umalo stigao do drugog gola. Pokušao je glavom nakon kornera koji je izveo Kanga, ali uspeva Stevanović da odbrani.

36. minut - Prošao je Menig po levom boku, a lopta posle odbitka došla kao na tacni do Aleksandra Miljkovića kome Borjan hvata živu loptu.

34. minut - Ljut je bio Dejan Stanković nakon odluke sudije Milanovića da ne dosudi faul nad Gelorom Kangom, pa je dobio žuti karton.

26. minut - GOOOOL! Katai! Sjajan gol ofanzivca Zvezde koji je ostao sam sa i pogodio sa nekih 25 metara. Nije bilo šanse za Stevanovića!

24. minut - Prinudna promena u redovima Partizana. Povredio se Marko Jevtović, a umesto njega na terenu je Filip Holender.

22. minut - Pokušao je Lazar Marković, obišao je Radovana Pankova, ali pogodio samo spoljni deo mre

17. minut - Nema mnogo prilika, ali ima oštrih startova na obe strane terena. Varniči između dva tima.

7. minut - Prvi pokušaj na meču za Partizan. Probao je Lazar Marković da lobuje Milana Borjana, ali lopta ide preko gola.

18.02 - Utakmica je počela!

17.41 - Praznik fudbala bez punog stadiona. Samo 20 minuta pred početak finala Kupa Srbije deluje da tribine stadiona "Rajko Mitić" neće biti ni blizu popunjene. Deluje da će navijača biti negde oko 20 do 25 hiljada.

DUPLA KRUNA OSTAJE NA

Arenasport/printscreen

 
DUPLA KRUNA OSTAJE NA

Arenasport/printscreen

 

17.30 - Podsetimo se prošlosezonskog finala Kupa. Zvezda je slavila takođe na "Marakani" i to tek posle izvođenja jedanaesteraca. Posle 120 minuta igre rezultat je bio 0:0, a onda je u penal seriji Milan Borjan odbrani dva penala i doneo trofej svom timu.

17.04 - Što se tiče rezervista, šansu da zaigraju u "večitom" derbiju čekaju:

Crvena zvezda: Gordić, Krstičić, Pavkov, Đurić, Motika, Stanić, Ben, Sanogo, Stanković, Radulović, Gobeljić.

Partizan: Popović, Saničanin, Natho, Holender, Živkvović, Milovanović, Terzić, Obradović, Jović, Lutovac, Smiljanić.

16.50 - Poznati su i sastavi za finale Kupa Srbije. Primetno je veliko iznenađenje u sastavu crveno-belih koji će igrati u formaciji 3-4-2-1 sa tri štopera, pa je pored standardnih Strahinje Erakovića i Aleksandra Dragovića, mesto među 11 pronašao i Radovan Pankov.

U sastavu crno-belih u startnoj postavi nema Bibrasa Natha čije mesto će zauzeti Marko Jevtović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Eraković, Pankov, Dragović – Gajić, Srnić, Kanga, Rodić – Ivanić, Katai - Ohi.

PARTIZAN: Stevanović – Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jevtović – Marković, Jojić, Menig – Rikardo.

16.45 - Fudbaleri Zvezde i Partizana ove sezone do sada su se sastali tri puta, a ovo će biti četvrti međusobni duel. Crveno-beli su ostvarili jednu pobedu (2:0), a dva puta je bilo nerešeno (1:1 i 0:0).

DUPLA KRUNA OSTAJE NA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

16.29 - Prvi sukobi pred finale i to na Autokomandi. Kako je javljeno došlo je do obračuna navijača i policije. Više o tome čitajte OVDE.

16.20 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču finala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana. Uz alo.rs pratite dešavanja sa najvećeg srpskog stadiona.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ceca

26.05.2022 18:05

Prosto ne verujem da postoji neko ko misli da pobedu moze da uzme Partizan, ni na koji nacin." Svi nsacini" su Zvezdini....