REAL SA IVICE AMBISA DO FINALA LIGE ŠAMPIONA Madriđani u trileru kakav se ne pamti srušili Siti, za "ušati" pehar protiv Liverpula u Parizu
AP Photo/Bernat Armangue

Real je na svom terenu nakon nestvarnog preokreta i posle produžetaka pobedio Mančester siti 3:1, te se ukupnim rezultatom 6:5 plasirao u finale gde će mu rival biti Liverpul koji je eliminisao Viljareal.

Bila je ovo jedna od najdramatičnijih utakmica, a "kralj" je još jednom pokazao da je poput mačke sa devet života.

Imao je Siti sve u svojim rukama, do 90. minuta su vodili 1:0, a onda se u tren oka sve raspalo.

 

 

Rodrigo je u 90. minutu izjednačio na 1:1, a onda minut kasnije doneo prednost Realu, pa se otišlo u produžetke, gde je Benzema golom iz penala odveo Madriđane u finale elitnog takmičenja.

Prvo poluvreme je bilo prilično zanimljivo, ali su mreže mirovale.

Krenuo je tim Karla Anćelotija znatno ofanzivnije u drugom delu. Vinisijus je propustio nekoliko dobrih prilika, izabranici Pepa Gvardiole su odbili nalet rivala i nametnuli stil igre kakav njima odgovara.

Gosti su poveli u 73. minutu golom Rijada Mareza. Sjajno ga je uposlio Bernardo Silva, on odlično šutirao i matirao Kurtou.

Sve je tada išlo na vodenicu engleske ekipe, ali je Real još jednom dokazao kakav šampionski mentalitet poseduje. 

Igrao se 90. minut kada je Karim Benzema asistirao Rodrigu koji je golom vratio neizvesnost.

Minut kasnije isti igrač postiže još jedan gol i meč uvodi u produetke. 

Igrači Sitija su delovali potpuno pogubljeno u tim momentima. 

Nije Real mogao do trećeg gola u regularnom delu, ali se nije dugo čekalo u produžecima do njega dođu. Neoprezan je bio Ruben Dijas pri startu nad Benzemom zbog čega je sudija pokazao na „belu tačku“. Benzema je loptu stavio na istu i postigao svoj 15. gol u Ligi šampiona svoje sezone koji je poslao njegovu ekipu u finale.

Na ovom meču je prekinuta negativna tradicija Reala koja kaže da nikada nisu prošli dalje u polufinalu Lige šampiona u kom su izgubili prvu utakmicu. Kada je Siti u pitanju, ovo je tek drugi poraz na 11 dvomeča u kom su slavili u prvoj utakmici, a samo je Monako, pored Reala, u sezoni 2016/17 uspeo da prođe dalje. Uz to, Siti nije uspeo da postane treća ekipa posle Ajaksa i Bajerna koja je nanizala četiri pobede protiv Reala u kontinentalnom takmičenju.

Finale je na program 28. maja na pariskom “Sen Deniju”, a tu će snage odmeriti igrači Reala i Liverpula u reprizi finala iz 2018. godine.

Real Madrid - Mančester siti 3:1 (0:0)

Strelci: Rodrigo 90, Rodrigo 90+1, Benzema 90+5– Marez 73

Stadion: Santjago Bernabeu (Madrid)

Sudija: Danijele Orsato (Italija)

Real Madrid: Kurtoa - Karvahal, Militao, Naćo, Mendi - Kazemiro, Kros, Modrić - Valverde, Vinisijus, Benzema.

Mančester siti: Ederson - Voker, Ruben Dijas, Laporte, Kanselo- De Brujne, Rodri, Bernardo Silva - Marez, Žesus, Foden

Produžetak II:

Kraj! Real je u finalu Lige šampiona! 

120. minut - Igraće se još tri minuta u drugom produžetku.

114. minut - Rodrigo je krenuo u napad koji je Zinčenko mogao da zaustavi samo prekršajem što je i učinio i zaradio žuti karton.

110. minut - Povredio se Militao, pa mu je nekoliko minuta ukazivana pomoć

108. minut - Može li Siti da se sada vrati u igru i izbori makar penale?

Produžetak I:

105+2 - Nestvaran promašaj! U poslednjem napadu prvog produžetka Fernandinjo je bio u izglednoj šansi, međutim nije bila laka pozicija u kojoj se našao igrač Sitija iako je mreža bila praktično prazna.

 

 

105. minut - Real opet traži penal. Dva puta već lopta pogađa Kansela u ruku, ali se Orseto ne oglašava. Igraće se još dva minuta u ovom delu igre.

101. minut - Siti je sada taj koji mora da ide na sve ili ništa.

99. minut - Igrači Sitija u nokdaunu. 

95. minut - Gol! Benzema siguran sa bele tačke za 3:1! Hladnokrvno je Francuz poslao Edersona u jednu stranu, a loptu u malu mrežu na drugoj strani.

Kraj regularnog dela! Idemo u produžetke!

90+2 - Goool! Nestvaran preokret Reala!Džoker Reala je u praktično 60 sekundi režirao neverovatan preokret i vratio Madriđane potpuno u igru. Sa ovim rezultatom slede nam produžeci.

 

 

90. minut - Gol! Benzema je asistirao Rodrigu koji je golom vratio neizvesnost.

 

https://twitter.com/goalpost882/status/1521956000290410497?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1521956000290410497%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.alo.rs%2Fsport%2Ffudbal%2F626457%2Freal-madrid-mancester-siti-liga-sampiona%2Fvest

 

87. minut - Velika šansa za Siti. Real na konopcima. U samo nekoliko minuta su mogli da prime dva gola, a poslednju priliku u nizu imao je Džek Griliš.

80. minut - Realu je sada zaista potrebno čudo. 

73. minut - Gol! Mančester siti vodi 1:0 golom Mareza i sada su jako blizu finala!

 

 

68. minut - Uspeo je Siti da odbije nalet Reala, bez većih uzbuđenja u ovim momentima.

65. minut - Kajl Voker je zadobio udarac zbog kojeg je pitanje još koliko će se zadržati na terenu.

56. minut - Ponovo je Vinisijus bio u prilici, brane se "građani". 

52. minut - Nova šansa za Real Madrid. Modrić je zapretio udarcem sa oko 17 metara. Iako slab, šut Hrvata stavio je na muke Edersona koji se nije sporazumeo sa saigračima te su u konfuziji mogli da poklone gol šansu Madriđanima.

46. minut - Prilika utakmice! Nije ni 20 sekundi prošlo, a madridski tim je kreirao najbolju šansu do sada. Očigledno uigrana akcija je uhvatila protivnika nespremnog, ali je sve bilo uzaludno jer je Vinisijusu falilo koncentracije u finišu i njegov udarac na skoro pa prazan gol nije bio dovoljno dobar. Ovo bi mogao da bude presudan detalj. 

 

 

Poluvreme! Nema golova!

45. minut - Igraće se još dva minuta u prvom poluvremenu.

43. minut - Ogromna šansa za Benzemu, izašao je sam pred Edersona, ali je šutirao preko gola. Srećom po njega bio je ofsajd.

39. minut - Odličan udarac Fodena i još bolja odbrana Kurtoe.

35. minut - Nakon višeminutne pauze zbog povrede Kazemira, usledio je kratak prekid kako bi se ukazala pomoć Benzemi. Dva prekida uticala su da potpuno opadne tempo igre.

32. minut - Opao je tempo utakmice.

27. minut - Dobar pokušaj Krosa. Lopta je zakačila živi zid Sitija i otišla u korner nakon što je kačilla spoljni deo mreže.

25. minut - Dosta dobar tempo utakmice, ali golova nema.

20. minut - Najbolja šansa za Siti! De Brujne je poslao idealnu loptu za Silvu koji je snažno šutirao, međutim, sjajno reguje Kurtoa.

REAL SA IVICE AMBISA DO FINALA LIGE ŠAMPIONA Madriđani u trileru kakav se ne pamti srušili Siti, za

EPA-EFE/BALLESTEROS

 

18. minut - Nova šansa za Real. Vinisijus je u trku zahvatio loptu koju je odbio Dijas, ali i on je "tukao" preko gola.

15. minut - Pokušao je De Brujne iz velike daljine da iznenadi Kurtou, ali lak posao za Belgijanca.

12. minut - Ponovo Benzema preti, ipak, lopta odlazi daleko preko gola.

9. minut - Evo i prvih čarki. Laport i Modrić su se pokoškali nakon čega je došlo do gužve koja je brzo okončana, a epilog su javne opomene za inicijatore incidenta.

4. minut - Prva prilika na utakmici, Karvahal je centrirao, Benzema šutirao glavom, ali lopta odlazi preko gola.

1. minut - Utakmica je počela! 

20.10 - U redovima Građana umesto Zinčenka i Stounsa koji su bili bekovski par u prvoj utakmici večeras će uz aut linije delovati Kanselo i Voker.

20.04 - Real nikada nije prošao u finale kada je poražen u prvoj utakmici polufinala.

 

 

20.02 - Siti je dobio poslednja tri susreta sa Realom.

19.58 - Real u meč ulazi rasterećen borbe u nacionalnom šampionatu jer je proteklog vikenda proslavio 35. titulu šampiona Španije. S druge strane, Siti vodi žestoku bitku sa Liverpulom za titulu u Premijer ligi.

19.55 - Prvi meč je bio spektakularan, a Siti je slavio 4:3 i nema sumnje da nas čeka mnogo uzbuđenja i u revanšu. 

19.50 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen revanš utakmici polufinala Lige šampiona između Reala i Mančester sitija. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Madrida.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Djoka

04.05.2022 23:52

Još jednom se dokazalo da je Gvsrfiola SAMO fobsr trener. Koliko je para potrošio i u Bajernu i Sitiju ali titulu ne osvaja. U Barsi je osvojio sli jr imao igrače iz Nardine skole. Šta bi bilo da je sudija još u sedmom, osmom minugu iskljućio igrača Sitija znog šamaranha Modrića, da je dso žuti ,( a možda i crveni ) Wokeru , itd itd.