LIVERPUL IDE PO TROFEJ LIGE ŠAMPIONA Viljareal bio blizu podviga, a onda su "crveni" ubacili u petu brzinu i napravili neverovatan preokret
AP Photo/Alberto Saiz

Liverpul je u revanšu kao gost posle velikog preokreta pobedio Viljareal sa 3:2 u revanš meču polufinala Lige šampiona.

Tako su se "crveni" ukupnim rezultatom 5:2 plasirali u finale elitnog takmičenja.

Viljareal je posle samo 45 minuta anulirao prednost Liverpula iz prvog meča i bio nadomak velikog podviga.

Samo što je počela utakmica, tačnije u trećem minutu, "žuta podmornica" je povela golom Bulaje Dijaa.

Liverpul je mnogo grešio i igrači su delovali potpuno dekoncetrisano.

Možda i ključan detalj dogodio se u 38. minutu.

Moreno je poslao loptu za Lo Selsa koji je oboren posle duela sa Alisonom. Španci su tražili penal i crveni karton za golmana "crvenih", ali je sudija odmahnuo glavom. Čekao se VAR koji je potvrdio odluku glavnog arbitra na nezadovljstvo španske ekipe.

 

 

Samo tri minuta kasnije Viljareal je uspeo da duplira prednost. Ponovo je zakazala odbrana Liverpula, što je Kokelan znao da kazni, pa se na odmor otišlo sa ukupnim rezultatom 2:2.

Ipak, u nastavku je Liverpul ubacio u petu brzinu i potpuno razbio rivala, a čovek odluke bio je Luis Dijaz koji je na poluvremenu zamenio Dijoga Žotu.

U 54. minutu posle jednog udarca Trenta Aleksandera Arnolda, lopta je se odbila od igrača Viljareala i pogodila prečku. Bila je to samo najava onoga što će uslediti osam minuta kasnije.

Liverpul je smanjio na 2:1 golom Fabinja. Mohamed Salah ga je proigrao, a on sa desnog krila zatresao mrežu domaćina, ruku na srce uz veliku pomoć golmana Ruljija koji je morao bolje da reaguje. 

Na 2:2 je izjednačio Dijaz u 67. minutu.

Pobedu Liverpulu doneo je Sadio Mane u 74. minutu. Bio je na svojoj polovini terena kada je dobio loptu, ispred njega nije bilo nijednog defanzivca Viljareala, već samo golman Rulji koga je na 30ak metara od gola lako obišao i ušetao se u gol.

Tada je sve bilo rešeno, a pet minuta pre kraja drugi žuti karton je dobio Kapue, pa je Viljareal ostao sa desetoricom.

Liverpul je tako prvi izvadio vizu za Pariz gde će se igrati finale Lige šampiona, a ko će mu biti rival znaće se u sredu uveče posle revanša između Real Madrida i Mančester sitija.

Podsećamo, u prvom meču bilo je 4:3 za ekipu Pepa Gvardiole.

Viljareal - Liverpul 2:3 (2:0)

Stadion: Estadio de la Ceramica

Sudija: Deni Makeli

Viljareal: Ruli - Fojt, Albiol, P. Tores, Estupinjan - Lo Selso, Pareho, Kapue, Kokelan - Moreno, Dija

Liverpul: Alison - Aleksander Arnold, Konate, Van Dajk, Robertson - Keita, Fabinjo, Tijago - Salah, Mane, Diogo Žota

Kraj! Liverpul je prvi finalista Lige šampiona!

90. minut - Igraće se još dva minuta.

85. minut - Drugi žuti, odnsosno crveni karton za Kapue nakon oštrog starta nad Dijazom.

80. minut - Velika šansa za Liverpul. Šutirao je Džons, ali je ovoga puta golman domaćih maestralno reagovao.

74. minut - Gol! Neverovatan preokret Liverpula koji vodi 3:2! Mane je strelac Bio je na svojoj polovini terena kada je dobio loptu, ispred njega nije bilo nijednog defanzivca Viljareala već samo golman Rulji koga je na 30ak metara od gola lako obišao, pa se ušetao u gol.

 

 

67. minut - Gol! Liverpul dolazi do izjednačenja, strelac je Dijaz!

 

 

66. minut - Luis Dijas koji je na poluvremenu ušao umesto Dijoga Žote imao je fenomenalnu priliku, ali lopta odlazi u korner posle sasvim dobrog pokušaja. 

62. minut - Gol! Liverpul smanjuje na 2:1, strelac je Fabinjo! Ovo je rezultat koji ekipu Jirgena Klopa vodi u finale pošto je u prvom meču bilo 2:0 za "redse". Salah je proigrao Fabinja koji je sa desnog krila uputio udarac i zatresao mrežu rivala. Mora se priznati da gol ide na dušu golmana Rulija koji je morao bolje da reaguje.

 

 

54. minut - Prečka! Šutirao je Aleksander Arnold, lopta je pogodila jednog fudbalera Viljareala i pogodila prečku. 

49. minut - Ništa ne polazi za rukom fudbalerima Liverpula. Prvu priliku da smanje zaostatak gosti su imali posle prekida koji jeizveo Aleksander Arnold. Bek Redsa je uputio centaršut, ali je Mane loše zahvatio loptu i propustio šansu.

46. minut - Jedinu izmenu na poluvremenu napravio je Jirgen Klop. U igri je Luis Dijaz koji je zamenio Dijoga Žotu.

45. minut - Poluvreme! Viljareal vodi 2:0!

41. minut - Gol! Viljareal vodi 2:0! Ponovo je zakazala odbrana Liverpula. Kokelan je udvostručio prednost, a ponovo je Kapue upisao asistenciju.

 

 

38. minut - Moreno je poslao loptu za Lo Selsa koji je oboren posle duela sa Alisonom. Holandski sudija nije reagovao, ali će konačnu reč dati VAR tehnologija. Španci traže kazneni udarac i crveni karton za Alisona. Ipak, ništa od penala i crvenog kartona, biće samo korner. 

33. minut - Liverpul ne deluje dobro, dosta grešaka i pogrešnih pasova, Viljareal mnogo bolji.

29. minut - Opao je sada malo ritam usled nekoliko prekida.

24. minut - Velika šansa za Liverpul. Dobio je Žota odličan pas, ali je loptu uspeo da uhvati Rulji na kratko, pa mu Salah izbija, šutira oštro po zemlji, ali neprecizno.

16. minut - Velika šansa za Viljareal. Sjajna akcija španskog kluba koji je zapretio posle Morena, ali je udarac najboljeg strelca domaćeg tima izblokirao Robertson.

12. minut - Jedan od igrača Viljareala je pao u šesnaestercu, ali nije tu bilo prekršaja. U nastavku akcije je Pareho opasno šutirao, ali lopta ide pored gola. 

7. minut - Dosta otvorena igra na obe strane. 

3. minut - Gol! Viljareal je poveo! Centaršut sa leve strane na desnu stativu, pa Bulaje Dija iz peterca trese mrežu Liverpula. Tako je "žuta podmornica" posle samo tri minuta prepolovila zaostatak iz prvog meča.

 

 

1. minut - Utakmica je počela!

20.33 - Pljusak na El Madrigalu

 

 

20.15 - Pre aktuelnog dvomeča rivali su odmerili snage samo u sezoni 2015/2016. u polufinalu Lige Evrope, a Liverpul je tada nakon poraza u Španiji (0:1) uspeo da u drugom susretu obezbedi mesto u finalu pobedom 3:0. 

20.08 - Viljareal je oslobljane u ovom revanšu jer Arno Dandžuma nije prošao poslednje testove i neće moći da pomogne saigračima. Sjajnog Holanđanina menja bivši napadač Remsa Bulaje Dia. Sa druge strane Jirgen Klop je rešio da nagradi Nabija Keitu za pobedonosni pogodak u Njukaslu, te mu je dao prednost u odnosu na kapitena Džordana Hendersona.

 

 

20.05 - Viljareal će pokušati da se osloni na napad koji sa Real Madridom deli najveći broj postignutih golova kod kuće u španskoj ligi (38).

20.02 - U prvom susretu Liverpul je rutinski slavio na "Enfildu" sa 2:0 i sada je pred Viljarealom jako težak zadatak.

20.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen polufinalnoj utakmici Lige šampiona u kojoj se sastaju Viljareal i Liverpul. Uz alo. rs pratite sva dešavanja iz Španije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading