DERBI PUN KONTROVERZI! Inter srušio Juventus i prekinuo tradiciju dugu 10 godina, Vlahović propustio veliku priliku!
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Inter je pobedio Juventus u Torinu prvi put posle 10 godina!

Aktuelni šampion je nastavio trku za novim "Skudetom" i sada je na 63 osvojena boda, tri manje od Milana i Napolija, s tim da Napoli ima utakmicu više. Juventus je ostao četvrti sa 59 bodova i, praktično, sada se definitivno udaljio od borbe za titulu.

Jedini gol postigao je Hakan Čalhanolu iz penala u petom minutu nadoknade prvog poluvremena, nakon što je dva puta izvodio udarac sa 11 metara.

Ta luda završnica prvog poluvremena obeležila je utakmicu, pošto se desila nakon velike inicijative Juventusa i usled jednog nesmotrenog gaženja Damfrisa od strane Aleksa Sandra na ivici kaznenog prostora.

Masimilijano Irati je dosudio penal posle gledanja VAR snimka, a Vojčeh Ščešnji je odbranio udarac Čalhanolua. U nastavku se lopta našla u mreži, ali je dosuđen faul u napadu.

Međutim, iz VAR sobe je stigla intervencija da je Matijs De Liht ušao ranije u kazneni prostor kod penala. Sve je ponovljeno i Čalhanolu je ovog puta bio mnogo sigurniji i time doveo Inter u prednost.

Ista slika viđena je i u drugom delu meča, a u 63. minutu Vlahović je sam kreirao najbolju priliku na utakmici.

Lažnjakom je izbacio iz igre dvojicu protivničkih igrača i gađao dalji ugao, slabijom, desnom nogom, ali ga nije pogodio za nekoliko centimetara.

U završnici duela fudbaleri Juventusa su u nekoliko navrata tražili penal, ali je sudija odmahivao glavom, pa je Inter došao do važne pobede.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading