VIDIM SRBIJU U POLUFINALU! Navijači u transu, Piksi izjavom oduševio celu naciju
Instagram

Fudbalska reprezentacija Srbije dobila je verovatno najtežu grupu na Svetskom prvenstvu u Kataru. "Orlovi" su smešteni u Grupu G zajedno sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, ali to nije obeshrabrilo selektora Dragana Stojkovića, naprotiv.

Piksi veruje da Srbije može do polufinala Mundijala! 

Koliko Srbija može na mundijalu?

- Sanjam Katar i polufinale! Moramo da rešimo neke prepreke da bismo došli u TOP četiri. Niko nema prava da mi brani da sanjam o tome. Ja to želim, ja to hoću. Učiniću sve da dođem do tog cilja. Da li ćemo doći, ne znam. Da znam igrao bih kladionicu i bio bogat čovek. Ništa ne bih radio i popunjavao bih tikete, iako nikada nisam igrao kladionicu - samouveren je Dragan Stojković u razgovoru za FSS.

Ističe da se "Orlovi" nikoga ne boje.

- Ne dolazimo u Katar sa belom zastavom. Ne bojimo se bilo koga, apsolutno. Niko nema krila da bi leteo. To su utakmice 11 protiv 11. Treba da veruješ u sebe i ono što radiš.

Kako vidite našu grupu? Brazilce!

OVO NISTE VIDELI U PRENOSU Piksi uzeo mač i ukrao šou u Kataru! (VIDEO)

- Dobili smo zaista tešku grupu, ali Bože moj nećemo se predati! Brazil je sinonim za fudbal. Meč protiv njih biće praznik fudbala. Veliki izazov za ovu generaciju. Ne bojimo se, biće to otvorena utakmica, za poželeti, gde ćemo se izmeriti sa jednom od najboljih reprezentacija. Namučićemo ih, ako nas pobede, čestitaćemo im kao džentlemni. Jači su nego pre četiri godine u Rusiji.

VIDIM SRBIJU U POLUFINALU! Navijači u transu, Piksi izjavom oduševio celu naciju

EPA

 

Da li meč sa Švajcarskom nosi i neke nefudbalske stvari?

- Biće toga. Ne možeš da zabraniš medijima, oko tih gluposti da se piše. Smatram ljude iz FS Švajcarske našim sportskim prijateljima. Složili smo se da treba da respektujemo jedni druge, da se te provokacije ne dešavaju. Mislim da će to oni preneti svojim igračima, koji su to radili, da budu na nivou takmičenja koje igraju. Sa naše strane neće biti problema. Mene politika ne zanima i mi nećemo provcirati. Ako je nekome zadovoljstvio da provocira... Mene to neće dotaći. Smatram da su ti igrači dovoljno pametni da ne ponavljaju iste greške.

Da li je već bilo nekih provokacija?

- Jedan od novinara u miks zoni postavio mi je pitanje za Švajcarsku i politiku. Pitao sam ga šta me pitaš? I rekao mu da se smiri, da ne talasa previše i pređe na drugo pitanje. Izbegao sam da o tome razgovaram. Hoću da držim našu reprezentaciju dalje od toga. Mi ne idemo na tu kartu da vređamo nekoga, ili da ga na taj način ugrožavamo.

Srbija u najjačoj grupi na Svetskom prvenstvu, a ovo je dokaz (FOTO)

Šta za Srbiju znači biti na SP?

- Napravili smo veliki uspeh impresivnim dolaskom na mundijal. Užitak je biti deo odabranog fudbalskog sveta. Samo su 32 zemlje ovde. Sve to daje satisfakciju i reprezentuje Srbiju na pravi način.

Kakav je plan pred dolazak u Katar?

- Hoću da odigramo jednu kontrolnu utakmicu. Više za nas, da uigravamo taktičke varijante i vidimo finalnu sliku kako tim treba da izgleda. Logikom to naš protivnik trebalo da bude neka iz zemalja iz okruženja - Emirati, Oman, Bahrein... Pričam napamet, tako nešto. Ne postoji mogućnost da igramo sa nekim protivnikom koji bi bio pandam Brazilu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading