ODREKAO SE SRBIJE, ODABRAO DRUGU REPREZENTACIJU, A SADA IDE KOD TADIĆA! "Srpski Maldini" napustio Milan i pronašao novi klub! (FOTO)
Profimedia

Momak rođen u Vrbasu, Miloš Kerkez (18) mogao je da bude velika uzdanica srpskog fudbala, levi bek "orlova", baš ona pozicija koja je deficitarna ne samo u Srbiji, već i u svetskom fudbalu.

ODREKAO SE SRBIJE, PROMENIO REPREZENTACIJU, A SADA JE ZVEZDA MILANA! Ko je veliki talenat "rosonera" koji je izdao "orlove"? (FOTO)

Međutim, golobradi momak odlučio je da prihvati poziv Mađarske i umesto kod Dragana Stojkovića Piksija, zaigra za Mađarsku, gde je proveo nekoliko godina igrajući za Đer.

- Razgovarali smo o toj temi u okviru porodice. Mišljenja nam se podudaraju. Definitivno želim da igram za reprezentaciju Mađarske, ne poričem, odluka je sazrela dok sam igrao za Đer - rekao je 17-godišnji levi bek pre nešto više od godinu dana.

ODREKAO SE SRBIJE, ODABRAO DRUGU REPREZENTACIJU, A SADA IDE KOD TADIĆA!

Profimedia

 

Kerkez je nedavno tek napunio 18 godina, bio je deo seniorskog tima na letnjim pripremama Milana, postizao golove, ali nije dočekao šansu u prvom timu, pa je to bio jasan signal da je vreme da krene dalje.

Mladi Srbin biće novo pojačanje AZ Alkmara u koji bi trebalo da stigne za 3.000.000 evra. Tako će Dušan Tadić dobiti srpsko društvo u Holandiji, a ko zna možda uspe da na neki način ubedi Kerkeza da promeni nacionalne boje, jer još uvek nije kasno, sve dok ne upiše debi u seniorskoj selekciji.

Kerkez je karijeru započeo u redovima Hajduka iz Kule, da bi njegov potencijal brzo prepoznao Rapid iz Beča. Pre nešto manje od godinu dana stigao je iz Đera u Milan, ali je igrao samo za ekipu "rosonera" do 19 godina. Do sada je upisao pet nastupa za omladinsku reprezentaciju Mađarske, ali ne krije svoje srpsko poreklo.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading