"ORLOVI" SU IZBEGLI PRAVI PAKAO! Poznati svi učesnici baraža za Svetsko prvenstvo, prštaće na sve strane!
EPA

 

Utakmicama odigranim u utorak uveče završene su evropske kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru. Tokom prethodnih godinu dana neko se radovao, a neko tugovao. Na svu sreću Srbija je u ovoj prvoj grupi.

Naša reprezentacija pobedom nad Portugalom overila je direktan prolaz na Mundijal gde će igrati naredne jeseni (od 21. novembra do 21. decembra).

EPA

 

Da nisu pobedili Portugalce, "orlove" bi čekao pravi pakao u baražu koji se igra u martu sledeće godine. Sada, kada je poznato koje ekipe će igrati još po dva meča u borbi za preostala tri mesta u Kataru, jasno je da smo izbegli ludilo.

AKO UĐEM U AVION, IDEMO DO POLUFINALA! Predsednik Vučić progovorio o nacionalnom stadionu, a zatim pomenuo ogroman uspeh "orlova"!

DA LI STE ZNALI? Evo kako je Dragan Stojković Piksi dobio nadimak

Dakle, 10 reprezentacija naći će se na žrebu 26. novembra. Po pet selekcija je među povlašćenim, dok je pet nepovlašćeno. Pet nosioca igra prve mečeve kod kuće (polufinale), dok bi u slučaju pobede (finale) žreb odlučio ko je domaćin u direktnoj borbi za Mundijal.

Povlašćeni:

Portugal, Škotska, Italija, Rusija, Švedska, Vels.

Nepovlašćeni:

Poljska, Severna Makedonija, Turska, Ukrajina, Austrija, Češka.

Dakle, kada se pogleda spisak reprezentacija u oba šešira, jasno je da nikome neće biti nimalo jednostavno da prođe dalje. Ako pogledate, svih 10 reprezentacija igralo je Evropsko prvenstvo ovog leta, neki ostvarili i zapažene rezultate.

Svakako da će se u Srbiji na miru pratiti dueli ovih selekcija, zahvaljujući sjajnoj igri i pobedi u Lisabonu.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading