DA LI JE ŠAMPIONSKA TRKA U SRBIJI REŠENA? Evo kada je poslednji put Zvezda uspela da osvoji pehar posle "minusa", bila je to baš luda sezona!
FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde napravili su veliki kiks porazom u Surdulici od Radnika (1:2) i tako napravili zaostatak od pet bodova nad najvećim rivalom Partizanom. 

Istina, još uvek nije odigrano ni pola sezone, ali ako se vratimo malo kroz istoriju Superlige, uvidećemo da se zaostaci na tabeli prilično teško stižu. Bar je tako do sada bio slučaj.

Najsvežiji primer "preticanja" desio se u sezoni 2016/17 kada je Zvezda regularan deo sezone završila na prvom mestu sa šest bodova više od Partizana, a onda porazima upravo od crno-belih, a onda i Voždovca, ostala bez krune. Ipak, tada su se i bodovi u plej-ofu delili.

Do kraja prvenstva ima još čak 23 utakmice, ali ako se serija crno-belih nastavi teško da će ispustiti sada već osetniju prednost. Sada se okrećemo poteri crveno-belih koja je pre sedam godina bila uspešna, a ličila je na ovosezonsku.

DA LI JE ŠAMPIONSKA TRKA U SRBIJI REŠENA? Evo kada je poslednji put Zvezda uspela da osvoji pehar posle

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Ekipa predvođena sa klupe trenerom Slavišom Stojanovićem, a na terenu Milošem Ninkovićem uspela je da se vrati iz minusa posle 10 odigranih kola. Crveno-beli su imali 17, dok je Partizan skupio 21 bod. Ipak, tada je odmah usledio "večiti derbi" i pobeda Zvezde koja je odmah spustila razliku.

Iako su tada došli do titule, "zvezdaši" ne pamte po lepom pomenutu sezonu jer su na kraju iste diskvalifikovani iz evropskih takmičenja. Takođe, pomenuta takmičarska godina bila je možda i najzanimljivija u 21. veku.

DA LI JE ŠAMPIONSKA TRKA U SRBIJI REŠENA? Evo kada je poslednji put Zvezda uspela da osvoji pehar posle

Foto: Marko Metlaš/Alo!

Šampionski tim Zvezde u sezoni 2013/2014

Često su oba "večita" rivala znala da kiksnu pa tako učine trku zanimljivijom. Zvezda je na kraju osvojila titulu sa svega jednim bodom prednosti (72:71), a prilično je drhtala. 

Da li će i ova sezona postati jedna od zanimljivijih? 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading