NEMA VIŠE TAJNE! Jedan papir otkriva sve: Evo ko je osvajač "Zlatne lopte"!
EPA-EFE/VALERIANO DI DOMENICO

Glasanje je završeno, nagrada će biti dodljena na svečanoj ceremoniji u Parizu 29. novembra, međutim španski list "Marka" objavio je već rezultate!

Ako je verovati dokumentu koji je objavila "Marka" - novi dobitnik "Zlatne lopte" za 2021. godinu je Robert Levandovski iz Bajerna, kome je ova nagrada uskraćena za prošlu sezonu.

Nije bilo nikakve dileme da je Poljak bio najbolji 2020. godine kada je sa Bajernom osvojio Ligu šampiona, i ostale domaće trofeje, uz statistiku kakvu su imali samo Kristijano Ronaldo i Leo Mesi.

 

 

Godinu dana kasnije, kada je imao nešto slabije rezultate na timskom planu, ne i na individualnom (48 golova i devet asistencija na 40 mečeva), Levandovski je dobio naklonost žirija i čini se da će postati osvajač "Zlatne lopte".

Odmah iza njega je Leo Mesi, koji je imao slabu sezonu sa Barselonom, ali je osvojio Kopa Amerika, dok je trećeplasirani Karim Benzema. Na četvrtom mestu je Mohamed Salah, dok je Žoržinjo - jedan od dvojice fudbalera koji su osvojili Ligu šampiona i Evropsko prvenstvo - tek peti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading