ARGENTINAC PAO NA DRUGO MESTO Mesi više nije najbogatiji fudbaler, desio se veliki preokret
EPA/ CHRISTOPHE PETIT TESSON

Kristijano Ronaldo je i zvanično najbogatiji fudbaler planete. Prelazak u Mančester Junajted pomogao je Portugalcu da preuzme vodeće mesto od velikog rivala Lionela Mesija na Forbsovoj listi najplaćenijih.

Ronaldo je tako povratio prvo mesto na Forbsovoj listi najplaćenijih fudbalera sveta. Kako se navodi, portugalski internacionalac će u sezoni 2021/22 zaraditi 125 miliona dolara, pre odbijanja poreza. Od navedene sume, 70 miliona dolara je prihod od plate, dok je ostatak zarada od sponzorstava i ličnih brendova.

Samo trojica aktivnih sportista zarađuju više na komercijalnom tržištu – Rodžer Federer (90 miliona dolara), Lebron Džejms (65 miliona) i Tajger Vuds (60 miliona).

Na drugom mestu na listi najplaćenijih fudbalera je Lionel Mesi. Argentinac je ovog leta prešao iz Barselone u Pari Sen Žermen. Francuski klub obezbediće mu platu od 75 miliona dolara, a očekuje se da Mesi u sezoni zaradi ukupno 110 miliona.

 

 

Treće mesto zauzima Nejmar, kome se predviđaju prihodi od 95 miliona dolara. Iza njega je još jedan igrač Pari Sen Žermena – Kilijan Mpabe. Mladi Francuz biće bogatiji za 43 miliona dolara.

Na petoj poziciji je fudbaler Liverpula Mohamed Salah, sa ukupnom zaradom od 41 milion dolara. Slede Robert Levandovski (Bajern Minhen, 35 miliona), Andres Inijesta (Visel Kobe, 35 miliona), Pol Pogba (Mančester Junajted, 34 miliona), Garet Bejl (Real Madrid, 32 miliona), Eden Azar (Real Madrid, 29 miliona).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading