GOTOVO! Saša Ilić je novi trener Čukaričkog, evo na koliko godina je potpisao ugovor
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Legenda Partizana - Saša Ilić (43), imenovan je za novog trenera Čukaričkog, na čijoj klupi će zameniti Dušana Đorđevića, koji je posle kiksa u prvenstvu i debakla u kvalifikacijama sa Ligu konferencija podneo ostavku.

Ilić, kome će to biti prvi samostalni posao u trenerskoj karijeri, potpisaće ugovor na dve godine, a već u sredu će voditi prvi trening na Banovom brdu.

Saša Ilić je u toku današnjeg dana oformio i kompletan stručni štab sa kojim će ubuduće sarađivati. Činiće ga Milorad Peković, nekadašnji saigrač Ilića u Partizanu, koji je u protekloj sezoni vodio fudbalski klub Podgoricu, potom Veličko Kaplanović (pomoćnik), Oliver Kovačević (trener golmana) i Draško Obradović (kondicioni trener). Postojala je ideja da se stručnom štabu priključi i Andrija Delibašić, no, do realizacije nije došlo, jer je bivši napadač crno-belih takođe započeo samostalnu karijeru.

GOTOVO! Saša Ilić je novi trener Čukaričkog, evo na koliko godina je potpisao ugovor

FK Partizan

 

Iliću će ovo biti prvi samostalni posao, jer je u minule dve godine bio angažovan u Fudbalskom savezu Srbije, gde je imao trojaku ulogu. Bio je selektor kadetske selekcije, ali i pomoćnik u mladoj (Iliji Stolici), kao i A reprezentaciji od dolaska Dragana Stojkovića Piksija na mesto selektora.

Ilić je kompletnu igračku karijeru proveo u Partizanu, prošavši sve selekcije od petlića do prvog tima.

Za crno-bele je odigrao ukupno 875 utakmica, postigao 240 golova, osvojio 11 titula šampiona i šest pehara u Kupu Srbije, da bi 19. maja 2019. godine okačio kopačke o klin i okrenuo se trenerskoj karijeri.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading