Neka se nikada ne vrati kući! (VIDEO/FOTO)
EPA

 

Nisu zaslužili da se raduju, jednostavno je tako.

"It's coming home", ili u prevodu "Vraća se kući". Toliko puta ponovljena rečenica tokom prethodnih nekoliko dana, ali i godina, čak 55 godina. Rečenica koja odzvanja u ušima mnogih navijača.

Jednom, te 1966. godine fudbal je bio "kod kuće" kada su Englezi osvojili svoje prvo i jedino Svetsko prvenstvo. To im je bila jedina titula sa velikih takmičenja, a nadamo se da će biti i poslednja.

Zašto? Pa prosto je - nisu je zaslužili!

EPA

 

Ne, ne govorimo o njihovim igrama, koje svakako nisu bile ubedljive, ali to ćemo ostaviti po strani. Makar i da su Hari Kejn i ekipa pobeđivali svaku utakmicu sa po 5:0, igrali fudbal kakav nikada do sada nije viđen... oni sa ovim nemaju mnogo veze, osim što dele vazduh i nacionalni grb sa onima koji su učinili da ponovo vidimo pravu sliku Britanaca.

Hajde da prvo krenemo od samog spremanja za finale. Koliko gluposti, koliko užasnih scena iz čitave Engleske, tuča, razbijenih flaša, drogiranja... 

Pre svega toga kazna za nedolično ponašanje od samo 30.000 evra zbog zviždanja protivnčkoj himni, vređanje Danaca, korišćenje lasera, ali sve to i da se nekako "proguta". Užas je tek tada počeo:

Slika ispod govori više od reči, zaista:

 

Šta tek reći o ovome?

Da li želite da vidite kako izgledaju trgovi u gradu nakon jedne fudbalske utakmice?

 

 

 

 

 

Polako, tu nije kraj. Kada su shvatili da im je trofej ponovo izmakao krenulo je opšte ludilo. Alkohol je počeo da deluje, a onda su Englezi započeli tuču. Nastradali su gosti iz Azije, nastadala su deca, navijači Italije, a onda su se tukli i međusobno.

 

 

 

 

Bilo je i "dama" koje su odlučile da golim grudima uveseljavaju masu. Zašto da ne?

 

 

Ne, ne, polako, tek sada sledi ono glavno. Sećate se milion slučajeva kada Englezi optužuju druge za rasizam? E, pa malo im je trebalo da ponovo pokažu pravo lice. Nakon što su Džejdon Sančo, Markus Rašford i Bukajo Saka promašili penale u finalu, usledile su rasističke uvrede.

 

 

Savez je morao da reaguje i uputi izvinjenje igačima i pruži im podršku nakon svega što se desilo.

 

 

Nakon svega ovoga, nakon svega navedenog, da li je zaista "fudbal zaslužio da se vrati kući"? Daćemo vam mi odgovor, ne morate da razmišljate:

- Ne! Nije zaslužio i nadamo se da se nikada i neće vratiti!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (1)

Loading