DUBRAVKA DONEO, DUBRAVKA ODNEO! Šveđani sa bele tačke stigli na korak do nokaut faze!
EPA

 

Fudbalska reprezentacija Švedske savladala je Slovačku sa 1:0 u drugom kolu grupe E i tako došla na korak do plasmana u nokaut fazu Evropskog prvenstva.

Kako je počelo, dobro se završilo, bar za one neutralne koji žele da uživaju u lepom fudbalu. Šveđani su uspeli da slome otpor "žilavih" Slovaka i uz "pomoć" Španaca (koji moraju da savladaju Poljsku) obezbediće prolaz u narednu fazu.

DUBRAVKA DONEO, DUBRAVKA ODNEO! Šveđani sa bele tačke stigli na korak do nokaut faze!

EPA

 

Prvo poluvreme bilo je prilično dosadno, možda i najgore u dosadašnjem delu šampionata. Obe reprezentacije nisu uputile udarac u okvir gola, dok se kao najbolja šansa može izdvojiti pokušaj Mareka Hamšika sa nekih 25 metara pred sam kraj prvog dela igre. Međutim, čak ni taj pokušaj nije bio pretnja po gol Šveđana.

Ipak, za očekivati je bilo da se nešto promeni u drugom delu. Tako je i bilo. Već u 48. minutu prilika za Ondreja Dudu kao da je bila signal Šveđanima da je vreme da se trgnu i krenu po pogodak. Ređale su se šanse, prvo Avgustinsona, a onda i Isaka, ali su se ređale i nestvarne odbrane Martina Dubravke. Odlični golman Njukasla držao je svoju ekipu i igri, a na kraju je on bio i tragičar.

DUBRAVKA DONEO, DUBRAVKA ODNEO! Šveđani sa bele tačke stigli na korak do nokaut faze!

EPA

 

Oborio je čuvar mreže Slovaka mladog Isaka u 77. minutu, nakon što ga je napadač Švedske već obišao. Forsberg je bio siguran sa bele tačke i postavio konačan rezultat utakmice. Priliku da overi trijumf imao je Isak u 82. minutu, ali je bio sebičan i propustio šansu da uposli nekoga od saigrača te je propala prilika da se mladi centarfor upiše u listu strelaca na debiju na nekom velikom takmičenju.

Reprezentacija Švedske ovim trijumfom pretekla je Slovačku i sada je neporažena sa četiri boda, ali i bez primljenog gola. Slovacima ostaje nada da će Poljska doživeti poraz od Španaca i ostati bez šanse za prolaz dalje, pa bi Marek Hamšik i ekipa kao trećeplasirani mogli dalje. Poljaci i Španci svoj duel igraju u subotu od 21.00.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

ŠVEDSKA - SLOVAČKA 1:0 (0:0)

Forsberg (penal) u 77. minutu za Švedsku

Stadion: Gasprom arena (Sankt Petersburg), Sudija: Danijel Zajbert (Nemačka)

ŠVEDSKA: Olsen – Lustig, Lindelof, Danijelson, Avgustinson – Larson, Olson (od 64. Klaeson), Ekdal, Forsberg – Berg (od 64. Kaison), Isak.

SLOVAČKA: Dubravka – Pekarik (od 65. Harasin), Satka, Škrinjar, Hubočan – Kučka, Hrosovski – Košćelnik, Hamšik (od 77. Benes), Mak (od 77. Vajs)– Duda.

KRAJ!

90. minut - Imamo još pet minuta nadoknade.

82. minut - Mogli su Šveđani sada sve da reše, ali je Isak bio sebičan. Nije dodao na vreme Kaisonu i od svega samo korner.

80. minut - Duda je bio preoštar u duelu i zaradio žuti karton.

77. minut - Reagovao je selektor Slovačke, Hamšik i Mak idu van igre, a na terenu su Benes i Vajs.

77. minut - GOOOOL! Forsberg pogađa, Švedska zasluženo vodi!

76. minut - Penal za Švedsku! Dubravka je srušio Isaka koji ga je već obišao! Šveđani imaju veliku šansu! Dobio je i žuti karton golman Slovačke.

72. minut - Dubravka! Sjajni čuvar mreže Slovačke čuva svoju selekciju. Ponovo je probao Isak, ali brani golman Njukasla!

67. minut - Preti ponovo Švedska, sada preko Isaka. Probao je mladi napadač, ali lopta ide preko gola.

65. minut - Menjaju i Slovaci. Haraslin na terenu umesto Pekarika.

64. minut - Dve promene u redovima Švedske, Klaeson menja Olsona, dok je Kaison na terenu umesto Berga.

60. minut - Kakva šansa za Švedsu, ali i kakva odbrana Dubravke! Avgustinson je bio najviši u skoku nakon centaršuta Larsona, ali parada golmana Njukasla čuva Slovačku!

49. minut - Verovatno i najbolja šansa u dosadašnjem delu meča, Ondrej Duda je probao sa ivice šesnaesterca, a lopta ide tik iznad prečke. Možda je ovo najava zanimljivijeg meča.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

POLUVREME! Prilično nezanimljivih 45 minuta!

DUBRAVKA DONEO, DUBRAVKA ODNEO! Šveđani sa bele tačke stigli na korak do nokaut faze!

EPA

 

43. minut - Probao je sada Marek Hamšik sa nekih 25 metara, ali njegov udarac ide preko gola.

34. minut - Za sada bez udarca u gol na obe strane. Utakmica obiluje faulovima i kornerima. Slovaci su se oslobodili prtiska Švedske.

DUBRAVKA DONEO, DUBRAVKA ODNEO! Šveđani sa bele tačke stigli na korak do nokaut faze!

EPA

 

23. minut - Prvo javnu opomenu na meču zaradio je Olson nakon što je prekinuo kontru Slovačke. Sudija Zajbert pokazuje mu žuti karton.

14. minut - Mikael Lustig je bio najviši u skoku nakon centaršuta Larsona iz kornera, ali je loše zahvatio loptu glavom koja ide preko gola.

12. minut - Ne rizikuju ni jedni ni drugi, bar ne još uvek. Igra se sigurno na obe strane. 

5. minut - Evo i prve pretnje po gol Šveđana. Centrirao je Marek Hamšik iz kornera, a Juraj Kucka probao glavom. Lopta ide pored gola.

15.00 - Utakmica je upravo počela!

DUBRAVKA DONEO, DUBRAVKA ODNEO! Šveđani sa bele tačke stigli na korak do nokaut faze!

EPA

 

14.50 - Švedska i Slovačka do sada su se srele pet puta. Švedska je uspela dva puta da slavi uz tri remija, što znači da Slovačka još uvek nema pobedu u duelima sa današnjim rivalom. 

14.46 - Iako je Slovačka slavila u prvom kolu protiv Poljske i Šveđani ovaj meč dočekuju u odličnom raspoloženju. Uspeli su da odigraju 0:0 protiv favorizovane Španije, pa će današnji meč biti prilično interesantan.

14.42 - Nema iznenađenja ni u Slovačkoj. Ponovo će udarna igla biti Ondrej Duda, ali su tu dve promene. Haraslin i Hromada ne igraju, a umesto njih u timu su Hrosovski i Košćelnik.

 

 

14.40 - Selektor Švedske Jane Enderson odlučio se ponovo za sistem sa dva napadača. Mnogo se očekuje od mladog Isaka koji će uz iskusnog Berga prevoditi Skandinavce na ovom meču. Identičan sastav na terenu kao protiv Španaca.

 

 

14.35 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču drugog kola grupe E Evropskog prvenstva između Švedske i Slovačke. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Rusije.

DUBRAVKA DONEO, DUBRAVKA ODNEO! Šveđani sa bele tačke stigli na korak do nokaut faze!

EPA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading