MILAN MANDARIĆ ZA ALO! Savo je pravi izbor jer je ljudina!
Alo! Ognjen Radošević

Koliko je Mandarić ugledan u svetu govori podatak da je jedan od najslavnijih fudbalera Irac Džordž Best po njemu sinu dao srednje ime Kalum Milan Best, a momak rođen u Kaliforniji je sada poznato TV lice.

Milana Mandarića (82) lako je opisati – svetski, a naš! Poznati biznismen i fudbalski zaljubljenik non-stop je u akciji. Ne smetaju mu ni nesnosne vrućine da se bavi poslom koji mu je u krvi. Nedavno je završio najveći - angažovao je Savu Miloševića sa kojim njegova Olimpija iz Ljubljane ima velike planove i ambicije.

No, to nije jedina tema o kojoj je za Alo! govorio Milan Mandarić koji je, u društvu sestrića i saradnika Ranka Lončara, par dana provedenih u Srbiji iskoristio da se vidi sa dragim ljudima i poslovnim partnerima.

Angažovanje Miloševića imalo je veliki odjek?

- Ispunila mi se želja, a posle par razmenjenih rečenica zažalio sam što nismo pre par godina sklopili saradnju. Da jesmo ubeđen sam da bi trofejna sala Olimpije bila bogatija za nekoliko trofeja.

EPA/Peter Powell

 

Očekivalo se da bivši trener Partizana ode dalje od prostora eks YU?

- Imao je izdašnije ponude, ali kod njega nije sve u novcu i to opisuje kakav je čovek. Bitna je vizija, data reč. U poslednjih 5-6 godina nisam sreo pozitivniju osobu u svetu fudbala, a konstantno sam u tom okruženju.

Šta ga karakteriše?

- Razmišlja na engleski, a ne balkanski način. Možda smo se zbog toga i našli na istim talasnim dužinama. Pored toga, njegovo ponašanje i shvatanje fudbala govore kakav je čovek. Ljudina! Verujem da će njegova misija u Ljubljani biti uspešna jer tačno zna šta i kako.

Još neka karakteristika?

- Čvrst je i odlučan, iskren do koske. Presrećan sam što takvu osobu imam za partnera u poslu.

Srećan sam što mi je Piksi prijatelj

Pozitivni vetrovi duvaju i među „orlovima“ sa novim selektorom Draganom Stojkovićem?

- Piksi je čovek-dragulj. U fudbalu, ali i privatno. Dugo se znamo. Sećam se, pre transfera na „Maraknu“, nazvao me Vladimir Cvetković i rekao:

„Milane, niška pruga nije proradila“.

Bio je to signal da se angažujem i Stojković se obreo u crveno-belom dresu. Tada smo se sprijateljili i to traje decenijama, Viđali smo se u Engleskoj, širom Evrope... pre neki dan u Beogradu. Piksi je sjajan izbor za selektora. Dokazao je znanje i inteligenciju, a gde god je bio predstavio se u najboljem svetlu. Cenim ga i srećan sam što imam takvog prijatelja.

Već se kuju planovi za povratak na vrh slovenačkog fudbala?

- Ekipa je u austrijskom Filahu na pripremama jer igramo u Evropi posle osvojenog Kupa Slovenije. Idem tam oda ih podržim i u subotu gledam prijateljsku utakmicu sa Nikolićevom Lokomotivom iz Moskve.

Biće i pojačanja?

- Došlo je par novajlija, ali to nije sve. Bilo je i odlazaka poput Đorđa Ivanovića u Belorusiju. Dobro je počeo, a onda doživeo pad. Šteta. Želeo je da ide i nismo mu pravili probleme. Zaradio je i klub, a kada igraču glava nije tamo gde treba onda je najbolje da promeni sredinu.

U jeku je EURO šta vam prija, a šta vam se ne sviđa?

- Najpre, žao mi je što nema Srbije i Slovenije, dve zemlje za koje sam posebno vezan. Ne sviđa mi se ta razuđenost odigravanja utakmica po čitavom kontinentu. Moj favorit je Nemačka. Igraju brzo, konkretno, efikasno dok ostali „umiru u lepoti“ koje nema.

Ekspert ste za Ostrvski fudbal?

- Englezi imaju velike ambicije, kao i uvek, ali još nisu opravdali očekivanja i tradiciju. Možda im ona stvara dodatni pritisak. Moraju da se potrude, nedostaje im agresija u napadu. Vels je ponovo prijatno iznenadio, a znao sam da Škoti nemaju šanse protiv Hrvatske. Tek sada vidimo kakvu je priliku Srbija propustila u baražu. Baš šteta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

Komentari (0)

Loading