POČELA FEŠTA Azuri slave u Rimu uz legendarnu pesmu koju zna ceo svet (VIDEO)
EPA

Mečevima Italija - Vels (1:0) i Švajcarska - Turska (3:1) u okviru A grupe počelo je 3. kolo Evropskog prvenstva, posle koga će se znati kojih će 16 selekcija u osminu finala, a kojih će se osam oprostiti od turnira.

Italija je obezbedila plasman u narednu rundu kao prva u grupi, drugi je Vels, dok Švajcarci traže poslednju slamku spasa za o(p)stanak na turniru, u dobroj su poziciji sa četiri osvojena boda, ali zavise od ishoda preostalih mečeva u pet grupa.

Meč u Rimu odlučio je Meteo Pesina golom u 39. minutu.

Pobedom protiv Velsa Italijani su došli do neverojatne cifre od 38 utakmica bez poraza (na poslednjih 15 mečeva gol razlika 40:1), čime je selektor Azura Roberto Manćini izjednačio rekord iz 1938, koji je držao legendarni osvajač dva svetska zlata Vitorio Poco.

Ekipa je nakon svih ovih pozitivnih brojki odlučila da se zabavi po dolasku u hotel. Ispred su ih dočekali navijači koji su pevali "Un Estate Italiana", kultnu pesmu koja je bila himna Mondijala 1990. godine održanog na Čizmi.

Lorenco Insinje je uzeo megafon i poveo saigrače, koji su se priključili navijačima u pesmi koju su napisali i izvodili Edoardo Benato i Điana Nanini.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Toni

21.06.2021 05:01

Italija ce biti prvak Evrope u fudbalu.