ODJEKUJE EVROPOM Nemci najstrašnije izvređali Sautgejta, ali ne zbog poraza Engleske
EPA

Selektor Engleske Garet Sautgejt našao se na meti izuzetno jakih kritika renomiranog nemačkog lista "Bild", zbog komentara tokom Evropskog prvenstva. Sautgejt je govorio da je njegovom timu inspiracija za takmičenje bio Drugi svetski rat.

- Neki ljudi su pokušali da izvrše invaziju na nas. Mi smo imali hrabrosti da im se odupremo. Ne možemo da krijemo da je deo te energije bio prisutan na Vembliju protiv Nemačke. Nikad to nisam govorio igračima, ali znam da je to bio deo priče - rekao je Sautgejt.

Usledio je izuzetno jak odgovor "Bilda", uz naslov – "Gospodine Sautgejt, oprostite, vi ste ludi".

- Tačno je, nacistička Nemačka je bombardovala Englesku i želela da je natera na predaju. Čelična volja Vinstona Čerčila nije samo spasla njegovu zemlju, već je pomogla Evropi da se oslobodi od nacističkih zločinaca. On je s pravom proglašen najvećim Britancem u istoriji. Gospodine Sautgejt, podsetićemo vas, Čerčilovi protivnici su bili Hitler i Gering, a ne Tomas Miler i Manuel Nojer. Teško je verovati da je iko od gledalaca ko je bio na utakmici protiv Nemačke na Vembliju svedočio kraju rata pre 76 godina. Čak ni engleski mediji, koji su voleli da potežu tu priču, to više ne rade. Rat više nije tema u svetu fudbala - stoji u tekstu.

Dalje se podseća da su Nemci – Jirgen Klop i Tomas Tuhel, kao menadžeri engleskih timova doneli engleskom fudbalu najveće uspehe.

- I zašto da ne? Živimo u 2021, a ne u 1945. godini. Šta vas je nateralo da to izjavite? Da li ste gledali previše filmova o Čerčilu pa želite da postanete drugi najveći Britanac u istoriji? Da li vas je nacionalna zaluđenost fudbalom preuzela pod svoje? Jeste li razmišljali o svom dedi koji je bio u mornarici pod Čerčilom? - stoji u zaključku teksta koji je pokrenuo lavinu komentara sa svih strana planete.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Trig

13.07.2021 18:04

Boli svabe,kada se pomene 2 svetski rat,he,he.