MNOGO HTELI, MNOGO ZAPOČELI Predstavljamo Vam pet najvećih gubitnika prethodne sezone
AP/Dave Thompson

Sezona iza nas je jedna od najkraćih ikad odigranih, raspored je bio prenatrpan, ali i pored toga pojedini klubovi su se odlično snašli, ostvarili ambicije , ali postoji i velika grupa onih koji su žestoko podbacili u odnosu na skupocenost ekipe, konkurenciju i ambicije. Pred vama su TOP 5 gubitnika sezone po našem izboru, a ni redosled nije slučajno ovako napravljen. 

1. PSŽ

Finalista Lige šampiona iz prošle sezone je definitivno klub koji je najviše podbacio ove sezone. Kraj u polufinalu Lige šampiona je još i manji problem od gubitka titule u Francuskoj, u kojoj "sveci" imaju za tri klase jači tim od novokrunisanog šampiona Lila, a ostale i da ne pominjemo. Sezona dodatno dobija katastrofalni prizvuk zbog smene Tomasa Tuhela koji je samo pet meseci kasnije osvojio Ligu šampiona i dovođenje na njegovo mesto čoveka koji nikad pre nije osvojio nijedan jedini trofej.  Sad ima, Kup Francuske, ali slaba je to uteha za "svece" koji su projektovani da osvoje Ligu šampiona, a nema potrebe ni pominjati da se podrazumeva da titulu u Francuskoj moraju da osvoje sa najmanje 20 bodova viška u odnosu na drugoplasiranog. Kolika je greška bila angažovanje Maursija Poketina dovoljno govori da je izgubio sve najvažnije utakmice u sezoni. 

2. Real
Šampion Španije je u novu sezonu ušao sa nepromenjenim timom u odnosu na lane, i imajući u vidu potrese u Barseloni i dovođenje Ronalda Kumana za trenera, "kraljevići" su bukvalno morali da odbrane pehar.  Ono što posedbno "bode oči" je da su oba puta u sezoni pobedili Barselonu, protiv Atletika su osvojili četiri od mogućih šest bodova, ali su u La Ligi napravili nekoliko sramotnih kikseva koji su ih na kraju preskupo koštali. Porazi kod kuće od Alavesa i Levantea su bili nenadonadivi u drugom delu sezone u kom je Real nanizao čak 17 kola bez neuspeha, ali problem su bili remiji kod kuće protiv Sevilje, Betisa i Sosijedada.

MNOGO HTELI, MNOGO ZAPOČELI Predstavljamo Vam pet najvećih gubitnika prethodne sezone

EPA-EFE/JUANJO MARTIN

 

U Ligi šampiona Real je uz mogo sreće prošao grupnu fazu, zahvaljujući poklonu od igrača Borusije iz Menhegladbaha, a navijače je posebno zabolela nemoć u revanšu pritiv Čelsija u kom je ekipa delovala kao neki osrednji tim iz, bez namere da vređamo, češke ili poljske lige. Sezona bez trofeja je kompletirana sramotnim ispadanjem iz Kupa kralja od Alkojana, pa je odlazak Zinedina Zidana velika nada za navijače da će sledeće sezone biti bolje, jer gore teško da može. 

3. Mančester Junajted
Navijači "crvenih đavola" su ponovo morali da gledaju još jednu sezonu kluba bez trofeja. A to nije smelo da se desi... Liga Evrope je bukvalno morala da bude osvojena, i to u 90 minuta finala, jer je razlika u kvalitetu između Mančester Junajteda i Viljareala ogromna. Nije to međutim umeo da iskoristi menadžer Ole Gunar Solskjer, koji je, poput kolege Poketina u PSŽ, izgubio sve najvažnije utakmice ove sezone (Bašakšehir, PSŽ kod kuće, Lester u FA Kupu...) a da ne pominjemo blamantne poraze na Old Trafordu od Totenhema (1:6) i drugoligaša Šefild Junajteda (1:2). 

4. Barselona
Mnogi će reći da Kataloncima nije mesto u ovom društvu, jer je klub samim imenovanjem Ronalda Kumana na mesto trenera sam sebi potpisao "presudu". Da, Kuman jeste, možemo slobodno to reći, neznalica i bivši trener, ali opet... Osvajanje Kupa Kralja je slaba uteha za navijače Barselone koji su ove sezone gledali kako ih Real pobeđuje dva puta, kako ih na Kamp Nou ponižavaju PSŽ, Granada, Selta, Juventus... Sezona koju će navijači želeti što pre da izbrišu iz sećanja, ali postoji opravdan strah da stižu još teža vremena za klub, pogotovo ako ne ostane Leo Mesi... 

5. Napoli

Klub je gubitnik na svim poljima, a pogotovo u Seriji A gd emu je Juventus bukvalno poklanjao plasman u Ligu šampiona, ali je remijem protiv Verone u poslednjem kolu prokockan plasman u elitu. Nije to bio jedini šokantan kiks Napolija u Seriji A, bilo ih je previše tokom sezone, a na sve se nadovezala i sramotna eliminacija iz Lige Evrope od nejake Granade. Ekipa koja je po kvalitetu i iznad Atalante i Milana, nije smela sebi da dozvoli da igra Ligu Evrope, pa s pravom zaključuje spisak pet najvećih gubitnika sezone. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading