OBELEŽIO JEDNU ERU Aguero se nestvarnim rekordom oprostio od Etihada, srušio je legendu Junajteda (VIDEO)
EPA-EFE/Peter Powell

Fudbaler Mančester Sitija Serhio Aguero rekordom po broju golova za jedan tim u Premijer ligi oprostio se od stadiona "Etihad".

Navijači na "Etihadu" skandirali su njegovo ime, menadžer Gvardiola podigao ga je s klupe u 65. minutu, saigrači su ga propustili kroz špalir, a on je uzvratio poverenje svima svojim 183, a onda i 184. premijerligaškim golom.

U poslednjoj utakmici u Premijer ligi za "građane", koje će ovog leta napustiti posle 10 godina, Aguero je u pobedi protiv Evertona (5:0) postigao dva gola i postao najbolji strelac u istoriji Sitija u Premijer ligi sa 184 postignuta gola.

On je na večnoj listi najboljih strelaca u dresu jednog kluba pretekao Vejna Runija, koji je u dresu Mančester Junajteda postigao 183 pogotka.

Ovo mu je bio tek drugi put u karijeri da je za Siti ušao s klupe i zabio dva gola. Prvi put je to napravio u godini dolaska u klub, u debitantskom nastupu za klub protiv Svonsija.

Aguero je 2011. godine stigao (debitovao 15. avgusta) u Siti iz Atletiko Madrida i sa timom sa Etihada pet puta je bio šampion Engleske, postao njegov najbolji strelac (389 utakmica, 260 golova). 

Do konačnog rastanka sa Sitijem očekuje ga finale Lige šampiona protiv Čelsija 29. maja u Portu.

Pretpostavlja se da će Aguero karijeru nastaviti u Barseloni.

Siti napušta kao rekorder po broju golova i s 15 osvojenih titula. Moguća je i 16, pošto Siti uskoro igra finale Lige šampiona protiv Čelsija u Portu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading