KRAGUJEVČANI VEĆ PROSLAVILI PLASMAN U SUPERLIGU! Radnički sad čeka prvo mesto
Radnički 1923, Fejsbuk

Posle šest godina tavorenja, pa i ispadanja u naš treći fudbalski rang, kragujevački Radnički 1923 se vratio u Superligu.

Plasman u elitu obezbedio je dva kola pre kraja prvenstva, posle minimalne pobede nad kruševačkim Trajalom. Na ruku mu je išao poraz beogradskog IMT-a od pančevačkog Železničara, pa je kragujevački tim već tada bio u eliti i sa, eventualna, dva sledeća poraza.

Ipak, Radnički je uspeo da remizira (1:1), u Dobanovcima, protiv Budućnosti i tako sačuva mogućnost da zadrži prvo mesto koje je držao tokom većeg dela sezone, a koje mu je, kako se činilo, polako izmicalo.

Navijači ko navijači. Posle utakmice sa Trajalom već su proslavili povratak u elitni rang našeg fudbalskog takmičenja, a u Radničkom žarko žele da taj povratak ovenčaju i prvim mestom.

Za takav epilog potrebna im je pobeda u duelu, kod kuće, protiv Jagodine, koja se, takođe, nije više prvoligaš, ali se preselila u rang niže. Na taj način Kragujevčani bi, i ako Kolubara pobedi u Zemunu, osvojili prvo mesto, jer u međusobnom duelu imaju isti skor, ali sa golom više u gostima.

- Iskreno, nismo se nadali ovakvom epilogu uoči starta sezone, iako smo se maksimalno trudili i davali sve od sebe da dođemo u ovakvu situaciju. Mislim da u ovom trenutku još nismo u potpunosti svesni razmera jednog ovakvog uspeha i sigurno je da će biti potrebno vreme dok se ne slegnu utisci. Naša
namera je da u narednom periodu klub izdignemo na viši nivo i da Radnički 1923 u godinama koje slede postane standardni superligaš, koji će biti ponos Kragujevčana – kaže Nikola Fržović, direktor kluba.

Međutim, biće prilično problema koje novi superligaš treba da reši.

- Imamo delikatnu situaciju. Stadion “Čika Dača” ne zadovoljava sasvim standarde za utakmice Superlige. Planirana je njegova potpuna rekonstrukcija. Svako eventualno ulaganje u postojeći objekat predstavljalo
bi promašenu investiciju, s obzirom na to da je u planu izgradnja novog stadiona. Nastojaćemo da u dogovoru sa FSS-om pronađemo neko kompromisno rešenje, kako bi Radnički mogao da igra utakmice
na svom stadionu, dok ne dođe trenutak za potpunu rekonstrukciju – kaže Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Dakle, sutrašnja utakmica protiv komšija iz Jagodine trebalo bi da bude samo šlag na tortu, a taj šlag je prvo mesto u Prvoj ligi Srbije i ulazak na velika vrata u Superligu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading