PRIZNANJE ZA "MAGIKA" Katai najbolji sportista Zvezde
Foto: Promo/FK Crvena zvezda

Posebnu plaketu i zastavicu Zvezdinoj desetki je uručio predsednik Skupštine Sportskog društva Crvene zvezde - Stojan Vujko.

Katai je za crveno-bele do sada postigao 96 golova, u dva mandata.

Tresao je mreže svih superligaša, u šest navrata matirao golmane večitog rivala u prventstvu i nacionalnom kupu.

Pamtiće se njegove majstorije na međunarodnoj sceni, golovi Valeti, Sasuolu, Ludogorecu, Araratu, Gentu, Slovanu iz Libereca, Kairatu, Klužu, Bragi, Ferencvarošu i Trabzonu...

Nagrada za životno delo pripala je Dušanu Duletu Saviću.

- Ništa bez Pižona... Hvala vam svima, hvala igračima i stručnom štabu na pobedi u derbiju. Ta pobeda je ulepšala titulu i današnji rođendan. Hvala mojoj ekipi, bez njih nikada ne bih bio Dule Savić. Posebno hvala Pižonu, jer je od svih nas napravio da budemo bolji. Hvala porodici što je ovde, posebno unucima. Postoji jedna divna pesma sa refrenom 'Veseli se srpski rode', ja bih zamenio reči i rekao 'Veseli se crveno-beli rode - rekao je kroz suze Dušan Savić, a emocije nije krio ni njegov kum i četvrta Zvezdina zvezda - Vladimir Petrović Pižon, koji je Duletu i uručio ovo veliko priznanje.

PRIZNANJE ZA

FK Crvena zvezda

 

 

Zvezdin štoper Strahinja Eraković proglašen je za najboljeg mlađeg seniora Sportskog društva Crvena zvezda u prethodnoj godini.

Eraković je neko ko je prošao sve juniorske selekcije Crvene zvezde i u vrlo ranom uzrastu se izdvojio kao lider, kako na teren, tako i van njega.

Rođen je 25. januara 2001. godine, a za seniorski tim Crvene zvezde debitovao je kao deventaestogodišnjak. Eraković je u tekućoj sezoni na 32 utakmice upisao dve asistencije i još jednom demonstrirao da je satkan od pravog zvezdaškog materijala. Erakoviću, koji je sinoć bio odličan u 169. večitom derbiju, nagradu je uručio potpredsednik Sportskog društva Crvena zvezda Mitar Mrkela.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading