POBEDA PRED DERBI Katai vodio Zvezdu do trijumfa u Ivanjici (VIDEO)
Foto: Privatna arhiva/FK Crvena zvezda

Po meri crveno-belih, baš onako kako su i planirali. Jedna lagana pobeda bez drame, bez povreda i mogućih suspenzija pred "večiti derbi" i okršaj sa Partizanom.

Zvezda se iz Ivanjice vraća sa tri boda. Plesao je Aleksandar Katai po terenu, upisao dve asistencije, doduše jednu od njih i slučajno, ali u odličnoj atmosferi će u Ljutice Bogdana dočekati 3. mart.

Prvi pogodak stigao je u 38. minutu na prilično neobičan način. Katai je želeo da šutira, a lopta na putu do gola pogodila Pešića u leđa, promenila pravac i prevarila golmana Manojlovića.

POBEDA PRED DERBI Katai vodio Zvezdu do trijumfa u Ivanjici (VIDEO)

FK Crvena zvezda

 

Najbolju priliku Javor je imao preko Normana Kembela u 50. minutu kada je Borjan morao da interviniše i spreči izjednačenje.

Potvrda trijumfa stigla je preko Stefana Mitrovića u 56. Ovog puta Katai je imao jasnu nameru da asistira i tako sa dva uspešna dodavanja završio meč.

Šampion Srbije se sada okreće duelu sa Partizanom u petak, dok će Javor 2. februara u goste Kolubari.

Javor - Crvena zvezda 0:2 (0:1)

Pešić u 38. minutu, Mitrović u 56. minutu za Zvezdu

Stadion: Stadion kraj Moravice (Ivanjica)

Sudija: Andrija Stojanović

Javor: Manojlović – Ilić, Kopitović, Obradović, Miletić – Dukure, Adamović – Gojković, Bosić, Kembel – Gigić.

Crvena zvezda: Borjan – Vigo, Milunović, Dragović, Rodić  (od 80. Azarov) – Mijailović (od 67. Eraković), Kanga (od 80. Srnić) – Bukari, Katai (od 67. Kangva), Mitrović – Pešić.

KRAJ!

90. minut - Gigić u prilici, uspeo je da pronađe prostor, ali ga je na kraju izblokirao Dragović. Igraće se još dva minuta nadoknade.

80. minut - Poslednje dve promene kod gostiju. Umesto Kange i Rodića u igri Srnić i Azarov.

78. minut - Probao je Bukari sam da završi akciju, ali brani Manojlović udarac reprezentativca Gane.

67. minut - Dve promene u redovima Zvezde. Umesto Kataija i Mijailovića u igri su Kangva i Eraković.

56. minut - GOOOOL! Stefan Mitrović! Aleksandar Katai je odilično prošao, uposlio mladog ofanzivca koji šalje loptu iza leđa Manojloviću!

51. minut - Dobra prilika sada za Javor preko Normana Kembela koji je probao sa nekih 20 metara, a Borjan uspeo da interveniše.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Poluvreme, Zvezda vodi od 38. minuta golom Aleksandra Pešića.

45. minut - Milunović ne koristi zicer, ostaje 1:0 za goste.

43. minut - Malo je nedostojalo da Zvezda duplira prednost. Ostavio je mladi golman Javor u životu. Veliki pritisak Zvezde. Odbranio je udarac Mitrovića mladi golman, potom je pokušao i Bukari.

38. minut - Goooool! Zvezda vodi, strelac je Aleksandar Pešić koji postiže osmi pogodak u šampionatu uz mnogo sreće. Snažno je Katai šutirao sa preko 20 metara, lopta je pogodila Pešića u rame, promenila pravac i prevarila golmana Manojlovića.

 

 

33. minut - Uspeo je Gigić da pobegne odbrani Zvezde, zatim i da uputi udarac koji odlazi preko gola, ali je pomoćnik, koji je bio nekoliko metara dalje podigao zastavicu. Najbolji strelac Javora bio je u ofsajdu.

26. minut - Odlično Javor parira Zvezdi.

19. minut - Sada prilika za Zvezdu. Borjan je direktno proigrao Bukarija, njegov udarac sa desetak metara je odbranio Manojlović. Pešić je bio tu, ali je njegov udarac sa gol linije izbacio Kopitović.

17. minut - Velika šansa za Ivanjičane. Odlična kontra domaćih igrača. Morao je bolje Kembel u ovoj situaciji, dobio je idealan pas od Bosića, šutirao iz prve ali, pored gola.

10. minut - Evo prve prilike za Zvezdu i to posle udarca iz ugla. Odigrao je Katai glavom na drugu stativu, ali loptu nije uspeo da stigne Pešić.

8. minut - Gužva ispred gola Crvene zvezde, iz drugog plana se ubacio Kempbel koji je mogao da ima veliku šansu za svoj tim.

4. minut - Prvi korner na meču imaće domaći fudbaleri. Boksuje loptu Milan Borjan.

1. minut - Utakmica je počela!

13.03 - Miloš Milojević je izvršio korekcije za gostovanje Javoru. Stefan Mitrović će biti starter, Mirka Ivanića nema ni na klupi. Dok je Nemanja Milunović zamenio Strahinju Erakovića u srcu odbrane i činiće tandem sa Aleksandrom Dragovićem.

13.00 - U prvom ovosezonskom duelu igranom na "Marakani", Zvezda je ubedljivo slavila - 4:1.

 

 

12.58 - Sa druge strane, Ivanjičani su deseti sa 23 boda.

12.56 - Zvezda se nalazi u odličnoj formi i ubedljivo je prva na tabeli sa 60 bodova.

12.55 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici 23. kola Superlige Srbije u kojoj se sastaju Javor i Crvena zvezda. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Ivanjice.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading