NE MOŽE FSS DA PRESKAČE ZVEZDU KAD BIRA PREDSEDNIKA Zvezdan Terzić progovorio o izborima u Fudbalskom savezu, Bjekoviću, pa poželeo sreću Srbiji u Kataru
Alo/Vladimir Markovic

Sviđa mi se kako igra reprezentacija Srbije, ispraćeni su sa velikim očekivanjima u Katar i mnogo očekujem od njih", izjavio je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

- Moramo da budemo svesni da je ovo viši nivo od Lige nacije i kvalifikacija. Sada se prvi put susrećemo sa ozbiljnim reprezentacijama i biće pravi test. Nadam se da možemo da učinimo dobre stvari - rekao je Terzić na konferenciji za medije i dodao da je Zvezda maksimalno uz državni tim i da neka razmimoilaženja sa Savezom ili selektorom ne mogu da utiču na maksimalnu podršku.

- Imamo fizički dominante igrače, Mitrovića, Vlahovića, Tadića, Sergeja, Kostića, pet-šest igrača koji imaju ozbiljan kvalitet. Imamo Brazil, Kamerun koja je afrička ekipa, nisu vrhunski, a tu je i Švajcarska koja je dobro nameštena - nisu oni Nemačka ili Engleska, ali su dobro namešteni. Ne bih davao prognoze, ali očekujem mnogo. Ako prođemo grupu, posle mož sve, zavisi od kostura i protivnika, četvrtfinale ili polufinale, ali biće potrebno mnogo sreće.

Alo/Vladimir Markovic

 


Terzić je prokomentarisao i "neuspele izbore" za predsednika FSS.

- Mislili su da može kako mali Perica zamišlja, ali nije u redu, sportski, korektno. Izašao je Zečević na Skupštinu i rekao da nisam izlazio iz njegove kancelariju. Pa mi to tražimo od Bjekovića da dođe kod nas i kaže, ovo je naš plan i program.

Zvezda je najveći klub u Srbiji, sa 60 odsto naroda koji navija. Ne može da se preskače Zvezda ili Partizan kada se bira FŠ-a, dodao je Terzić.

- Za godinu i po dana Nenad Bjeković nijednom nije došao u Zvezdu, to je nedopustivo. Potpuno je potcenjen najveći klub u Srbiji. Uradili smo sve da napravimo opstrukciju, poslali smo dopis da se 15 dana pred Mundijal bavimo izborom predsednika. Želimo reprezentaciji sve najbolje, naš Strahinja je tamo, uspeh reprezentacije bi pomogao i Zvezdi.

Alo/Vladimir Markovic

 


Može predsednik Saveza da dođe iz Partizana ili Vojvodine, ali mora da bude kohezivni faktor, jasan je Terzić, ali nije hteo da komentariše imena, uključujući i Branislava Nedimovića.

Posebno je prokomentarisao činjenicu da Bjeković, ne tako davno, nije izabran za predsednika Partizana.

- To je čovek koji je 50 godina u fudbalu. Ko god kaže nešto protiv Bjekovića, taj nije u pravu. Bio je igrač, kapiten, direktor Partizana… Dobar je za Partizan, ali ovi isti koji brane lik i delo nisu mu dali da bude predsednik. I sada ne valja za FKP, ali valja za Savez. I došli da nas ubesjuuju. Ne bih se više bavio Savezom, ako uspe reprezentacija, to je i uspeh Zvezde. Predsednik ne mora da dođe iz Zvezde, ali nije u redu da u organima Saveza nema niko iz nasaeg kluba, da budemo izopšteni iz svega - poručio je Terzić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (2)

Loading
Pera

15.11.2022 17:46

Dali neko moze objasniti po kojim su se kriterijumima nasli u FSS on I njegov sin?

Marko

15.11.2022 19:08

Covek i dalje unosi nemir u reprezentaciiju.Bolest i kompleksi su cudo