ČUVAJMO ČAST "MARAKANE" "Delije" zovu na proslavu rođendana stadiona
Foto: Alo.rs

Navijači Crvene zvezde pozvali su pristalice crveno-belih da u nedelju dodju na utakmicu protiv TSC-a i obeleže rođendan stadiona "Rajko Mitić".

Zvezda je 1. septembra 1963. godine odigrala svoju prvu utakmicu na popularnoj "Marakani".

- Danas, nakon 59 godina, 'Marakana' je mesto koje svi zvezdaši smatraju svojom kućom. 'Marakana' je Zvezdina tvrđava, ponos Beograda i Srbije, posebno mesto o kojem se i u Evropi i u svetu priča sa poštovanjem – od čuvenog tunela, huka nekada 100.000, a danas preko 50.000 navijača, velikih koreografija 'Delija'. U svetu modernog fudbala sve je manje takvih mesta - navodi se u saopštenju navijača.

Još prvih godina po otvaranju stadiona navijači Zvezde su istakli parolu: "Čuvajmo čast Marakane" – "to je danas naša zvezdaška obaveza, navode navijači crveno-belih".

- A prva stvar da se to pokaže je dolazak na stadion. Znamo da se sada u kratkom periodu igra veliki broj utakmica, ali u nedelju dođite da obeležimo rođendan naše kuće. Svi na stadion, Zvezda – TSC, nedelja, 20 časova - poručuju navijači, uz citat izjave legende kluba Dragana Džajića da "Marakana" za njega zaista znači druga kuća“.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading