MEČ SEZONE Evo u kom sastavu Crvena zvezda dočekuje Makabi u borbi za Ligu šampiona
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Meč sezone za Crvenu zvezdu počinje za nešto manje od 24 časa! Srpski šampion dočekuje Makabi Haifu u okviru revanš meča kvalifikacija za Ligu šampiona i pokušaće da pred prepunom Marakanom nadoknadi minus iz prog meča - 2:3.  

Pred Dejanom Stankovićem i njegovim saradnicima je pakleno težak zadatak. Imali su crveno-beli vremena da se spreme za revanš, a u odnosu na meč u Haifi, strateg Zvezde spremio je jednu promenu i to u veznom redu. 

Bilo je jasno u Haifi da je previše ofanzivan pristup otvorio prostora za fantastične tranzicije Makabija protiv crveno-belih. Ulazak Seku Sanoga doneo je boljitak u tom segmentu igre. Zbog toga se očekuje da vezista iz Obale Slonovače dobije prednost u odnosu na Kingsa Kangvu od prvog minuta.  

MEČ SEZONE Evo u kom sastavu Crvena zvezda dočekuje Makabi u borbi za Ligu šampiona

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

EKIPA MAKABIJA U BEOGRADU Izraelci spremni za vrelu atmosferu na "Marakani": Vežbali smo i penale

Iako je Sanogo "u zapećku" na startu sezone, minutaža mu je limitirana, spreman je Dejan Stanković da mu poveri izuzetno odgovoran zadatak. Iskusni defanzivni vezni će imati obavezu da se juri sa Tjaronom Čerijem i zaustavi najkreativnijeg igrača gostiju. Sa druge strane, bez Kangve u startnoj postavi Zvezda će izgubiti ofanzivnu potentnost, ali u slučaju da rezultat bude morao da se juri Zambijac će biti opcija više. 

Ono što se navijačima ne dopada je činjenica da će Strhainja Eraković ponovo igrati uz desnu aut-liniju. Ideja je jasna, crveno-beli napadaju sa trojicom u odbrani, dok se brane sa četvoricom, a popularni Čupa igra na poziciji desnog beka. Imao je novopečeni reprezentativac Srbije dosta problema u prvoj utakmici protiv Doleva Haziza. Ipak, Stanković će ponovo prednost dati Erakoviću u odnosu na Marka Gobeljića. 

MEČ SEZONE Evo u kom sastavu Crvena zvezda dočekuje Makabi u borbi za Ligu šampiona

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Kada je reč o ofanzivnom delu tima tu ne bi trebalo da bude mnogo promena. Aleksandar Pešić će biti najistureniji, po bokovima će delovati Aleksandar Katai i Osman Bukari, a "desetka" će biti Mirko Ivanić. Nadaju se na Marakani da će se "Magiko" trgnuti u revanšu i prekinuti nešto slabiji period igara u poslednje vreme. 

Uz Seku Sanoga u veznom redu bi trebao da deluje Gelor Kanga, mada postoji mogućost da i reprezentativac Gabona ostane na klupi, a Kings Kangva dobije šansu. U opticaju su i Nenad Krstičić, te Slavoljub Srnić, ali se njima u ovom momentu daju daleko manje šanse da sutra od prvog minuta zaigraju protiv Makabi Haife. 

Mesto levog beka je rezervisano za Milana Rodića, štoperski tandem će činiti Nemanja Milunović i Aleksandar Dragović, dok će desno delovati već pomenuti Strahinja Eraković. Naravno, među stativama će biti neprikosnoveni Milan Borjan. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading