STANKOVIĆ OČEKUJE PUNU "MARAKANU" Trener Zvezde pred premijeru: Teško je kad ti unapred prepišu titulu, moguće iznenađenje u startnoj postavi
FK Crvena zvezda

 

Crvena zvezda će sutra (20.00) na Marakani dočekati Radnički iz Niša u 1. kolu Superlige.


- Svesni smo šta nas čeka i svesni smo kako je to biti u ulozi favorita. Kad pričamo o jednoj utakmici, pa ti svi predviđaju pobedu je teško, a ne kad ti ceo jedan šampionat pripisuju unapred. To je dug maraton i duga trka gde će biti i umora i povreda i dobrih i loših stvari. Mi smo prošle godine imali jaku godinu u svakom smislu, i rezultatski i psihički tešku od prve utakmice. Znamo šta nam je ciniti od sutra - izjavio je Stanković na konferenciji za medije u Ljutice Bogdana.

Konkurencija u Superligi neće biti laka jer će pet timova imati mesto u evrokupovima, a šampion će igrati direktno u Ligi šampiona.
STANKOVIĆ OČEKUJE PUNU

EPA-EFE/ROBERT PERRY

 


- Siguran sam da će prvenstvo biti zanimljivo i teško. Ništa lakše od prošle godine. Neće biti prava na kiks, svako će želeti da pobedi Zvezdu. Imamo priliku da Zvezdi donesemo nešto mnogo važno.Ovo može da bude jedna prekretnica ovog kluba. Zvezda je velika, ali svi znamo šta znači direktna Liga šampiona u narednih par godina - rekao je trener crveno-belih.

Na utakmici protiv niškog Radničkog crveno-beli će biti oslabljeni za izostanke Nenada Krstičića, El Fardu Bena, Radovana Pankova i Ohija Omoijuanfa.

- Sigurno neće biti Krstičić i sigurno neće biti Ben. Ben zbog smrtnog slučaja u familiji i vratiće se tek u ponedeljak, otputovao je u Pariz. Za Pankova znate da je na prvoj prijateljskoj pokidao ligamente i njemu sledi još 10-15 dana oporavka, on će se vratiti pred kraj meseca. I Ohi, naravno, ali on je već dve nedelje van stroja - izjavio je Stanković.

STANKOVIĆ OČEKUJE PUNU

FK Crvena zvezda

 

Govorio je Stanković o igračima koji nisu registrovani za predstojeći meč, ali i istakao da je pozajmica Ibrahimu Mustafi donela dosta toga dobrog.

- Imamo veliki broj igrača, za ovu utakmicu neki nisu registrovati, to je jednostavno prirodan put, ne mogu svi da budu licencirani. Oni su tu sa nama i treniraju.Pozajmice su naš interni dogovor i interna procena ko bi trebao da ode. Vidi se koliko je šest meseci značilo Ibrahimu i koliko se lepo razvio. Postao je direktan igrač, momak koji je zahvalan i radi neverovatno. Gladan je uspeha, želja za igrom i motivacija su na nestvarnom nivou. On može biti jedan od priprema da naša Superliga za šest meseci može da proizvede kvalitetnog igrača. Može da bude i starter, zašto da ne.

Strateg petostrukog uzaštopnog prvaka Srbije nada se dobroj poseti i podršci navijača.

- Zvezdin navijač zna da prepozna momenat i kad je lepo i kad je teško. Svaka je najbitnija, ali ova ima posebnu težinu. Ne sumnjam da će stadion biti dobro ispunjen. Ko god da dođe, mi smo zahvalni - zaključio je Stanković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading