ZVEZDA NIKAD MOĆNIJA Veliko obećanje Zvezdana Terzića: Dižemo budžet na 50.000.000 evra
FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je odavno stavila tačku na prošlu, istorijsku sezonu. Sa ponosom se sećaju na "Marakani" odbranjene duple krune, ali i istorijskih rezultata u Evropi. Takođe, svesni su da se od prošlosti ne živi, pa već kuju planove za ulazak u Ligu šampiona.

Dok se ekipa na čelu sa Dejanom Stankovićem priprema u Sloveniji, u medija centru stadiona Rajko Mitić održana je redovna sednica Skupštine kluba. Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić dotakao se svih tema, ostvarenih rezultata, akcentovao i ono što zanima široke narodne mase. Prethodnih dana mnogo se spekulisalo o poreskim obavezama fudbalskih i košarkaških sekcija Crvene zvezde i Partizana.

PLANULE KARTE Iz Crvene zvezde poručuju: Već smo prodali preko 500 sezonskih ulaznica

U obraćanju skupštinskim delegatima Zvezdan Terzić nije osporio dug prema državi od oko sedam miliona evra, ali je najavio njegovo brzo saniranje.

- Želim da pomenem i nešto vezano za izjave, a u vezi sa finansiranjem klubova u Srbiji, a bili smo svedoci toga u prethodne dve nedelje. Vezano za pre svega finansiranje države ka Crvenoj zvezdi i Partizanu. Crvena zvezda jeste dužna za porez, ali u skladu sa zakonom i odobrenim reprogramom. Sve poreske obaveze, Crvena zvezda će očistiti do kraja septembra. Posle toga obratićemo se javnosti i detaljno prikazati sve naše prihode, da razobličimo svu neku lošu medijsku percepciju oko Crvene zvezde - poručio je Zvezdan Terzić.

ZVEZDA NIKAD MOĆNIJA Veliko obećanje Zvezdana Terzića: Dižemo budžet na 50.000.000 evra

FK Crvena zvezda

 

On je potom pričao o prihodima iz inostranstva, kao i uplaćenim sredstima u budžet Republike Srbije.

- Crvena zvezda je prihodovala u poslednjim osam godina preko 200 miliona evra, od toga 84 posto iz inostranstva. Platili smo ili ćemo platiti po izlasku iz reprograma, preko 35 miliona evra u budžet Republike Srbije. Ne znam koja kompanija danas u Srbiji prihoduje toliko sredstava iz inostranstva i uplaćuje toliko novca u budžet Republike Srbije. Imamo samo jednog sponzora koji je u vlasništvu države. To je Telekom sa 1,2 miliona evra, što je četiri posto od našeg godišnjeg budžeta. Pokazaćemo sve podatke i dokazati da Crvena zvezda poštuje i izmiruje obaveze prema državi i da ni na koji način nismo na trošku ni državi, ni građanima Srbije. Moliću vas za malo strpljenja, to je još tri meseca. Kad isplatimo i poslednji dinar poreskih obaveza, napravićemo detaljnu analizu koja će biti transparentno objavljena. Kad sve to javnost vidi, uveren sam da će svaki član Crvene zvezde biti još više ponosan na svoj klub.

MILIONI NA "MARAKANI" Erakovića želi ruski velikan, poslali moćnu ponudu

Najavio je prvi operativac Crvene zvezde nova ulaganja i jačanje igračkog kadra. Do sada su u Crvenu zvezdu stigli Kings Kangva (milion evra), kao i Osman Bukari (dva miliona evra). Očekuje se dolazak napadača koji bi trebalo da bude dostojan napada na Ligu šampiona.

ZVEZDA NIKAD MOĆNIJA Veliko obećanje Zvezdana Terzića: Dižemo budžet na 50.000.000 evra

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

- Nastavićemo da investiramo u naš tim, želimo da budemo sve jači, jer smo svesni da samo dobar tim donosi dobre sportske rezultate. Mnogo puta sam sa ove govornice ponovio da samo dobri sportski rezultati generišu velike prihode. Naš plan je da razvojem svih potencijala kluba uvećamo prihode i da oni u narednom periodu budu oko 50 miliona na godišnjem nivou - naveo je Terzić.

Jasno je šta su ciljevi u ovoj sezoni. Praktično, crveno-beli imaju šansu da dva puta izbore plasman u Ligu šampiona. Kroz kvalifikacije u avgustu, potom i kroz srpsko prvenstvu u maju naredne godine.

VREME JE ZA FUDBALSKU POSLASTICU Poznati termini utakmica prvog kola Super lige

- Ako osvojimo šampionsku titulu, imamo ponovo direktan plasman u Ligu šampiona, što znači da u 12 meseci koji su pred nama možemo dva puta izboriti plasman u Ligu šampiona. Danas smo u prilici da udarimo temelj novoj Crvenoj zvezdi i u sportskom i u finansijskom smislu. Došlo je vreme da kapitalizujemo sve dobre rezultate u prethodnih pet godina. Očekujemo ogromne prihode od UEFA bonusa u narednih 12 meseci. Ponosni smo i sportski šta smo uradili u Evropi u ovoj sezoni. U avgustu prošle godine po peti put za redom je obezbeđen plasman u grupnu fazu UEFA takmičenja, a u grupnoj fazi sa klubovima iz Portugala, Danske i Bugarske osvojeno je 11 bodova i prvo mesto u grupi. Osvajanjem prvog mesta, dočekali smo posle 30 godina, igranje u martu mesecu. Svedoci smo fantastičnog dvomeča sa Glazgov Rendžersom, gde spletom nesrećnih okolnosti i sudijskih odluka - tri poništena gola, nismo se plasirali dalje, a Glazgov Rendžers je igrao finale i na penale izgubio od Ajntrahta iz Frankfurta - objasnio je generalni direktor crveno-belih.

Dodaje da je Zvezda moćnija nego ikad.

- Ono u šta smo uvereni je da je Crvena zvezda danas moćnija nego ikad u poslednjih 30 godina i to ćemo dokazati u sezoni pred nama. Pobedama u prethodnom periodu smo osvojili toliko bodova da startujemo u trećoj rundi kvalifikacija i da smo u trećoj i četvrtoj rundi u povlašćenom položaju. To znači da treba da pobedimo slabije rangirane klubove od nas da bi igrali Ligu šampiona. Nekad je to za Crvenu zvezdu bila misaona imenica, dugo godina. Crvena zvezda je 2014. godine bila 210. klub u Evropi na ranking listi, a danas smo 34. klub u Evropi i verovatno smo najuspešnija srpska kompanija - zaključio je Terzić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading